ilustrační snímek | foto: Policie ČR

Chcíplotino, čeká tě kulka, hrozil politikům na síti. Příští den ho zatkli

  • 217
Muže, který napsal několika politikům na Facebooku o výhrůžkách šibenicí, zastřelením kulkou a smrtí, dopadla za necelých čtyřiadvacet hodin policie. „Je podezřelý z trestného činu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu. V případě odsouzení mu hrozí až tři roky vězení,“ uvedla v pátek na Twitteru policie. Neupřesnila, komu z členů vlády, Sněmovny či Senátu pachatel vyhrožoval.

„Nebyl to jeden politik, ale více lidí. Proto jsme to anonymizovali,“ sdělil v pátek redakci iDNES.cz policejní mluvčí Jan Daněk. Neupřesnil, o které politiky se jedná, ani pod jakým příspěvek muž komentář napsal.

Text nenávistného komentáře policie sdílela na Twitteru.

V pátek dopoledne na Twitteru sdílela ekonomka a neúspěšná kandidátka na Hrad Danuše Nerudová jinou vulgární zprávu, která směřovala na ni. „Ty krávo bez mozku. Vojet ti k**** násadou od krumpáče,“ píše se ve sdíleném příspěvku.

„Tohle je důvod, proč ženy nechtějí do politiky a veřejného prostoru. Díky všem slušným lidem, kterých je naštěstí většina. Tohle nesmíme přehlížet,“ komentovala zprávu Nerudová.

Policie vypátrala muže, který několika členům vlády vyhrožoval smrtí

Výhrůžkami směřované politikům se policisté zabývali již dříve. Například předsedkyni poslanecké sněmovny Markétě Pekarové Adamové někdo prostřednictvím e-mailu vyhrožoval tím, že si společně s vládou zaslouží popravit nebo střelit do hlavy.

Pekarová Adamová v červnu rovněž uvedla, že jí chodí každý den vyšší desítky vulgárních zpráv na sociálních sítích, elektronickou poštou i fyzicky. Výhrůžkám smrtí podle svých slov čelila také slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.

9. března 2021


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video