Diskuze

Policie přitvrzuje. Vybírá víc pokut, ale v každém kraji je jinak přísná

Dvě třetiny přestupků souvisejících s nedodržováním protipandemických opatření řešili v loňském roce policisté domluvou. Lidé však restrikce stále častěji porušují, proto začíná padat více pokut.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

J53a46n 50L84i10b36i71c21h

14. 3. 2021 11:53

V Praze chodí venku 80 procent lidí bez roušky a respirátoru, dělal jsem ten průzkum asi na 20 místech a vždy mi to vyšlo podobně. Znamená to, že se sice dobře nadechnou a nemusí vdechovat přes hadr, ale také vydechují virové částice, které se v současném vzduchu udrží ve formě mikrokapének a aerosolu ve vzduchu, je jasné, že někdo vir nevylučuje, není nakažený, nebo má viru velmi málo, ale je hodně lidí, co virus vylučuje a pokud projdete místem, kudy tento člověk šel, stále můžete vdechnout poměrně hodně těchto částic a pokud jste oslabený nebo citlivý jedinec, může to být natolik, že hrozí i závažnější průběh. Bohužel nás neznalý ministr to nedokáže vysvětlit, není odborník a ani asi nečetl žádné studie. Samozřejmě riziko je malé, postupně po pár minutách velmi klesá, ale i tak je, takže i nošení roušek a respirátorů při virové náloži ve společnosti jistý smysl má. Není asi hlavním místem přenosu, ale vyloučit se nedá, problémem je nenošení dostatečné ochrany uvnitř místností a zejména u lidí pracujících s potravinami a supermarketech, tam je riziko ještě výrazně vyšší. Rizikové osoby by se tedy měly držet dále. Očkování je zatím velmi pomalé a nechrání úplně, ač snižuje riziko a závažnost, počasí je pořád spíše zimní a tak to nevypadá, že by se situace měla nějak výrazně lepšit v nejbližší době. Bohužel největší chyba se udělala v létě a září, kdy měla přijít přísnější opatření, zavřené hranice měly být minimálně rok, bohužel se nestalo a Prymula risknul promoření, které s ohledem na agresivitu viru při větším šíření a díky mutacím agresivnějším nebylo řešením a dobrým nápadem.

0 0
možnosti
IP

No, jestlipak povalí na zem Klause, až priste půjde po Vaclavaku bez roušky, a bude odmítat si ji nasadit?

0 0
možnosti
RM

Super. Takže třeba vzít děti na procházku do lesa je nemyslitelné. To jsme to dopracovali. Toto nebylo ani za Hitlera ani za Gottwalda. "Argumenty" o nějaké nákaze si vsuňte, svědci kovidovi, víte kam. Když se k nikomu na 10 metrů nepřiblížím, nemůžu nikoho nakazit. Tohle je obyčejná, zcela zbytečná a vůbec nic neřešící buzerace a začínající diktatura.

5 0
možnosti
Foto

Jj. Češi na opatření dlabali, tak mají 20 000 mrtvých a zpřísnění, což se dalo očekávat. V přírodě to taky nedodržovali. ani nedodržují. Takže teď budou roušky všude.

0 3
možnosti
JP

Konečně světlo na konci tunelu do doby, než budeme proočkovaní. Děkuji policii za jejich práci!

2 1
možnosti
JV

Zrušíme silniční pravidla a vyšetřování vražd, stačí přeci domluva. Absurdní? Při pohledu na oběti už to tak není. Ono už je opravdu na čase pochopit, že úmyslně nedodržování opatření je terorismus, není to žádná hra a zábava. V tomto případě je domluva obdobná tomu, jakoby by policista našel chlápka, co montuje kalašnikov, vedle sebe má výtisk koránu a on mu řekl, ať neblbne, schová to a šel dál. Kolik máme obětí terorismu a vražd obecně za poslední roky? Covid jistě přesáhne 30 tis a pokud dnes k někomu, kdo to porušuje přijde policista a domlouvá mu, tak je to absolutní selhání a zločin. Bohužel, většina lidí to pořád nechápe, vždyť to na první pohled vypadá jako sranda...ake na konci jsou oběti. Známá 58 let to chytla v práci, kolegyně si vyjela o víkendu na oslavu, v práci kašlala na cokoliv, rouška prý vraždí, nakazil tam tři lidi a ona známá to zaplatila životem. U většiny obětí vystopujeme počátek v nějaké drobné hlouposti. Tam, kde se daří pandemii řídit a maji méně obětí, jsou vždy tvrdé restrikce a nekompromisní vymáhání.

2 5
možnosti
MS

Na rozdíl od "ochrany před vražděním" je nemala část opatření absurdní nesmysl. Něco jiného by bylo úmyslné šíření nemoci, ale nějak z toho děláte to samé. Ale jako uderny text pro hon na čarodějnice jste to napsal krásně.

6 1
možnosti
PK

Tady se furt jen napomíná, a proto tolik lidí nařízení klidně porušuje. V Německu je za každý přestupek okamžitě pokuta, nejnižší částka je 60 éček (ale např. u nás v Bavorsku je nejnižší pokuta 150 éček). A hned je dodržování nařízení daleko vyšší - stačí správná motivace.

3 4
možnosti
PK

No tak si tu výši pokut přepočtěte na kupní sílu obyvatelstva. Dojedete k tomu, že u nás jsou pokuty vyšší.

0 0
možnosti
PK

Za 30 let si Policie ČR celkově vydobyla celkem slušnou pověst a autoritu. Daleko lepší pověsti se těšila i dopravka, která byla za totáče terčem neustálých vtipů a posměšků. Dokonce i městští strážníci, kteří léta trpěli pověstí pitomců bez maturity, si ve většině obcí, kde je obecní nebo městská policie zřízena zajistili lepší pověst a uznání. No a teď to celý Hamáček s Babišem a Havlíčkem dodrbou a chudáci policajti jsou na tom hůř než za CK mocnářství.

4 2
možnosti
ZN

Máte pravdu, kdyby se vyprdli na domluvu a rovnou nekompromisně sázeli pokuty a vymáhali dodržování jsme dneska úplně jinde. Ale jsou to taky jenom lidi a zkusili to po dobrém, bohužel to na lidi nefunguje.

2 3
možnosti
PS

Zakaz nocniho vychazeni a moseni rousek venku je nesmysl. A to nejsem corona-popirac...;-O

8 1
možnosti
JJ

Covid-19 je infekční onemocnění, které se šíří vzduchum. Kdekoli a kdykoli.

0 0
možnosti
TG

Na ulici venku nenosí roušku / respirátor ani ministr, co bydlí kousek od nás. MP byli vždycky h....a, tak by bylo divné kdyby v dnešní době dál nebyli.

2 1
možnosti
Foto

I65v59o 82C65i85l40i59c42h

13. 3. 2021 11:38

Doufám, že sám ministr Hamáček ;-D

1 0
možnosti
KK

"Vědci v USA zjistili, že virus se nejsnáze šíří metr a půl nad zemí.

Od pondělka Vláda.cz tedy nařídí OPATŘENÍ, chození po čtyřech."

;-D

Taky poslechnete?

6 3
možnosti
PS

No vzhledem ke kvalitě vládních překladů z angličtiny viz. dvě roušky tak bych spíš čekal nařízení, že budeme muset létat ve výšce 15 metrů...

7 0
možnosti