ilustrační snímek | foto: MAFRA

Odpoledne hrozí bouřky, do konce týdne bude deštivo a zataženo

  • 19
Ojedinělé deště i bouřky se Česku ve zbytku týdne nevyhnou. Obloha v následujících dnech bude převážně zatažená. Jasno až polojasno očekávají meteorologové až o víkendu, kdy by maximální denní teploty mohly stoupnout téměř ke třiceti stupňům. Meteorologové též vydali výstrahu, ve které varují před čtvrtečními bouřkami.

Výstraha, nízký stupeň nebezpečí

Ve čtvrtek dopoledne vydal též ČHMÚ výstrahu s nízkým stupněm nebezpečí, ve které upozorňují na ojedinělý výskyt silných bouřek doprovázených kroupami a nárazovými větry s rychlostí kolem 20 metrů za sekundu. Výstraha platí pro Prahu, Středočeský, Jihočeský, Plzeňský , Královéhradecký a Pardubický kraj. Dále pro Kraj Vysočina, Jihomoravský, Olomoucký, Zlínský a Moravskoslezský kraj.

„Dnes přes den se vyskytnou srážky postupně na většině území, místy dojde i na bouřky. V pátek budou srážky většinou už jen ojedinělé. Málo oblačné počasí by mělo vydržet o víkendu, jen s malou pravděpodobností přeháněk,“ uvedl meteorolog Štefan Handžák.

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, přechodně místy polojasno. V průběhu dne začne na většině území pršet. Meteorologové předpovídají déšť nebo přeháňky, ojediněle i silné bouřky. Večer bude od západu srážek ubývat. Nejvyšší teploty se ve čtvrtek vyšplhají na 22 až 26 stupňů, na východě země až 29 stupňů. 

V noci na pátek předpovídá Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ)oblačno až zataženo, místy občasný déšť. Ojediněle se mohou vyskytnout i bouřky, k ránu však bude srážek i oblačnosti ubývat. Nejnižší teploty budou mezi 18 až 14 stupni.

V pátek přes den bude opět oblačno až polojasno s ojedinělými přeháňkami. Odpoledne a večer však bude déšť ustávat. Nejvyšší teploty se vyšplhají na 21 až 25 stupňů.

V sobotu meteorologové předpokládají jasno až polojasno, odpoledne mohou přijít přeháňky. Nejnižší noční teploty budou 14 až 10 stupňů. Nejvyšší denní teploty pak vystoupají na 23 až 27 stupňů.

V neděli bude jasno až polojasno, při oblačnosti ojediněle i přeháňky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 15 až 11 stupni. Nejvyšší denní pak vystoupají na 25 až 29 stupňů.

V pondělí meteorologický ústav očekává skoro jasno až polojasno, od severozápadu přechodně oblačno až zataženo. Nejvyšší denní teploty budou mezi 21 až 25 stupni.

Výhled počasí od úterý do čtvrtka: Bude jasno až polojasno. V odpoledních hodinách při přechodně zvětšené oblačnosti meteorologové předpokládají ojedinělé přeháňky i možnost bouřky. Nejnižší noční teploty budou mezi 13 až 8 stupni, nejvyšší denní teploty pak vyšplhají na 18 až 22 stupňů.

Podívejte se i na naše další nekonečné přenosy

Sledovat na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video