ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Školáky do prvního týdne doprovodí chladná rána a odpolední slunné počasí

  • 1
Nedělní srážky, které se na některých místech Česka vyskytly, byly na delší dobu i poslední. Podle meteorologů školáky do prvního týdne doprovodí slunečné počasí beze srážek. Letní počasí by mělo vydržet nejen tento týden, ale minimálně i v první polovině týdne následujícího. K tomu se budou přidávat i letní teploty.

Rána budou zpočátku relativně chladná s teplotami kolem 10 stupňů Celsia, postupně se dostanou na 15 až 11 stupňů Celsia. Odpolední tepoty v první polovině týdne se budou udržovat kolem letních 25 stupňů Celsia. Postupně se na některých místech mohou dostat až k tropickým 30 stupňům Celsia, uvádí meteorolog Marjan Sandev.

Pondělí bude jasno až polojasno. Na Moravě a ve Slezsku místy až oblačno a postupně se i zde bude vyjasňovat. Ráno ojediněle mlhy. Nejvyšší teploty 21 až 25 stupňů Celsia, na severovýchodě a východě kolem 20 stupňů Celsia, v 1000 metrech na horách kolem 13 stupňů Celsia.

Více na Počasí iDNES.cz

Na Šumavě a v Krušných horách kolem 17 stupňů Celsia. Slabý, na Moravě a ve Slezsku mírný severní až severovýchodní vítr 2 až 5 metrů za sekundu bude večer slábnout.

V noci na úterý čekají meteorologové jasno nebo skoro jasno, ráno ojediněle mlhy. Nejnižší teploty 11 až 7 stupňů Celsia. Slabý proměnlivý vítr do 3 metrů za sekundu.

Změna klimatu se dotýká i Česka. Extrémních jevů podle meteorologů přibývá

V úterý přes den bude jasno až polojasno, ráno ojediněle mlhy. Nejvyšší teploty 22 až 26 stupňů Celsia. Slabý proměnlivý nebo východní vítr do 4 metrů za sekundu.

Na středu meteorologové předpokládají stále jasno nebo skoro jasno, ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 12 až 8 stupňů Celsia. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 stupňů Celsia. Slabý proměnlivý nebo východní vítr do 4 m/s.

Letošek bude možná historicky nejteplejší, příští rok pak ještě teplejší

Ve čtvrtek meteorologvé očekávají jasno nebo skoro jasno, ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 14 až 10 stupňů Celsia, v údolích ojediněle až 8 stupňů Celsia. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 stupňů Celsia. Slabý proměnlivý, během dne východní až jihovýchodní vítr do 4 metrů za sekundu.

Pátek přinese taktéž jasno až polojasno. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 15 až 11 stupňů Celsia. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 stupňů Celsia. Slabý, přes den mírný, východní až jihovýchodní vítr do 4 metrů za sekundu.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí: Jasno až polojasno. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C.

Aktuální počasí nad Prahou můžete sledovat v přímém přenosu iDNES.tv:

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video