Ilustrační snímek | foto: Marek Podhora, MAFRA

V sobotu na horách napadne až 20 centimetrů, v Čechách hrozí ledovka

  • 3
Sobotní počasí přinese na české území sněžení. Na horách na západě Čech napadne až 20 centimetrů nového sněhu, ve zbytku Čech se bude tvořit ledovka.

Meteorologové uvedli, že už v pátek od severozápadu přejde přes naše území frontální systém a večer od západu teplá fronta.

V noci na sobotu a pak přes den bude sněžit.

„Očekáváme, že v Čechách napadne 2 až 10 centimetrů , na horách na západě kolem 20, na Moravě a ve Slezsku do 5 centimetrů vlhkého a těžkého sněhu,“ uvedli meteorologové. V nižších polohách Čech ale bude sněhová pokrývka rychle odtávat.

Přes sobotní den bude ale sněžení v Čechách přecházet do deště, který bude na podchlazeném a holém povrchu namrzat a tvořit ledovku. Komunikace můžou místy klouzat konkrétně v Praze, Středočeském, Jihočeském, Pardubickém a Královéhradeckém kraj.

Teploty v noci na sobotu klesnou zejména v Moravskoslezském, Olomouckém a Zlínském kraji až pod minus 12 stupňům, přes den se mohou pohybovat lehce nad nulou.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Témata: Slezsko

Video