(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Leila Hamdanovápro iDNES.cz

Policie našla desetiletou pohřešovanou školačku z Frýdecko-Místecka

  • 17
Policisté o víkendu pátrali po desetileté dívce, která byla naposledy viděna v sobotu okolo 13:00 v Bruzovicích na Frýdecko-Místecku. Domů nepřišla, ani o sobě nepodala žádnou zprávu. Nebylo to však poprvé, co se dívka ztratila. V neděli po 17. hodině policie ohlásila, že se dívka našla a je v pořádku.

„Pohřešovaná je 145 cm vysoké štíhlé postavy a má dlouhé hnědé vlasy a hnědé oči. Dívka na sobě měla tmavě modré tepláky, tmavé tříčtvrteční tričko a hnědé boty s bílou podrážkou a růžovými tkaničkami,“ uvedl v sobotu ráno policejní mluvčí Petr Směták.

V neděli večer pak přišla od mluvčího zpráva: „Dívka byla v pořádku a policisté momentálně zjišťují okolnosti jejího pohřešování.“

Dívka se pohřešovala už loni, kdy se ztratila cestou ze školy. Ještě ten den navečer ale policie pátrání odvolala, protože dívka byla nalezena v pořádku.

Dívka byla vedena jako „Dítě v ohrožení“, systém funguje jako včasné varování v případech, kdy může být v ohrožení život nebo zdraví pohřešovaného dítěte. Má především zrychlit pátrání a předávání informací.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video