Diskuze

Je tu projekt elektronických karet pro zaměstnance. ODS je ostře proti

Ve chvíli, kdy stát hasí problémy s sKartou pro výplatu sociálních dávek, je tu myšlenka na další elektronickou kartu, tentokrát pro zaměstnance. Byly by na ní nejen všechny informace o průběhu zaměstnání, ale i o zdravotních prohlídkách. Od nové karty, kterou označila ministryně práce Ludmila Müllerová za dobrý nápad, se distancovala ODS.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PO

Navrhuje Hospodářská komora? Odkud vítr vane? Proklamovaná úspora byrokracie je poněkud ohrané téma, však k tomu už zasedalo komisí...

0 0
možnosti
RRS

Docela by mne zajímalo, jak by se ty karty obmněňovaly.... Vydávat jakoukoliv elektronickou kartu na celou předpokládanou dobu"zaměstnanectví" by nutně znamenalo, že by časem zastarala.

Když jsem já nastupoval do práce, byly oblíbeným paměťovým médiem děrné štítky. Dnes jsem v půli cesty k důchodu a přes diskety a magnetické karty jsme dospěli ke kartám čipovým, krátce s BlueTooth rozhraním, které se vyměnilo za NFC čipy.

Jakákoliv karta s dnes supermoderními technologiemi bude za dalších pár let beznadějně zastaralá.

A přitom by mohla stačit elektronizovaná občanka a správně vedená centrální evidence.

0 0
možnosti
FE

Kdysi bývaly pracovní knížky. Z těch bylo znát, proč ten který zaměstnanec tak často mění zaměstnání. Nebylo to špatné opatření.

0 2
možnosti
RRS

Měnit často zaměstnání není vždy vada. Když nastoupím ve firmě, kde to jde evidentně "šejdrem", je lepší ve zkušební době zmizet; také jsou firmy, které slíbí po zkušebce i lepší plat - a pak nic.

0 0
možnosti
Foto

J73a32n 79B22r22a62u17n

5. 12. 2012 7:45

Za kolik miliard je ta blbost?

2 0
možnosti

Posedlost kontrolou a argumentace omezením byrokracie se ještě nikdy nepovedla;-Dještě že i státní úředníci platí daně,nakonec tam budeme zaměstnaní všichni;-D

3 0
možnosti
ED

E84d89a 46D39r58á96b51e76k

5. 12. 2012 6:00

"JE TU myšlenka"? Investigativní novináři se nedopátrali, kdo s tou myšlenkou prišel? Chápu že nepopulární orwellovské myšlenky na zotročení služebnictva vrchnosti je lepší se snažit protlačit anonymně, ale že by se to nedalo dohledat?

1 1
možnosti
PN

JAK DLOUHO SE BUDEME MUSET DÍVAT NA TUHLE VLÁDU ........

.

registr vozidel byl několikanásobně předražený a je ticho po pěšince .......

Skarty : brutálně výhodný byznys pro ČS - a takové byznysy se zadarmo nesjednávají - že pane Drábek a Mulerová - v civilizovaném světě by tihle dva už dáno seděli za katrem !!!!

2 0
možnosti
JH

Koukám jak všichni flákači, nemakačenka  a neschopný najednou dostali strach, že by jejich nový zaměstnavatel  zjistil kolik za poslední roky vystřídali zaměstnání a že  byli za svůj život čtyři pětiny doby na pracáku.

0 12
možnosti
PP

Jsme šťastni, že právě vy jste ten schopný pracant. Klidně se nechte  z pilnosti ještě očipovat,;-D

3 0
možnosti
EN

nevidím v tom problém, pro pracovité a poctivé, u tech to jen pomůže. Ostatní to motivuje  k lepšímu výsledku a vzdělání, problém vidím spíš v tom zavedení zde by nemusela být jen jenda firma jak u skaret. K skartám, but všechny peníze posílat nebo žádné (čili zrušit), ten to sistém nahrává sockám a podvodníkům.

2 8
možnosti
MP

Jo, pomuze, stanou se z nich stada ovci. Beeeeee!

5 0
možnosti
MK

Jestli soudruzi chtějí snížit byrokracii, tak bych na to šel trochu jinak. Zrušil bych  veškerou zbytečnou a zbytek nechť je uloženo v systému sociální správy.

1 2
možnosti