Zaměstnanci si v následujících dvou letech polepší na platech o 7 %.

Zaměstnanci si v následujících dvou letech polepší na platech o 7 %. | foto: Rosťa Jančar, Technet.cz

Odboráři podepsali s ČT novou kolektivní smlouvu, polepší si

  • 8
Vedení České televize dopoledne podepsalo s odborovými organizacemi novou kolektivní smlouvu. "K dohodě došlo v historicky rekordně krátkém čase," řekl iDNES.cz mluvčí veřejnoprávní televize Ladislav Šticha. Všem zaměstnancům vzrostou platy o sedm procent.

Nová kolektivní smlouva byla podepsána na léta 2008 a 2009. "Vyjednávání bylo sice tvrdé, ale proběhlo korektně a zároveň konstruktivně," shodly se podle mluvčího ČT Ladislava Štichy obě strany.

Navyšování mezd proběhne ve třech etapách. Už od prvního ledna dostanou "televizáci" přidána k platu tři procenta. "Zůstávají zachovány všechny sociální benefity," doplnil mluvčí.

Ředitel ČT Jiří Janeček ocenil konstruktivní postoj vyjednavačů odborových organizací.

"Nezávislá odborová organizace prokázala, že je konstruktivním partnerem managementu České televize. Jsem přesvědčený, že zaměstnanci výsledek vyjednávání ocení," řekl iDNES.cz.

Dohodu označil jako solidní kompromis také předseda Nezávislé odborové organizace Antonín Dekoj.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video