Diskuze

S covidpasem na sport i do ciziny? Politici jsou k návrhu Rážové zdrženliví

Vycestovat do zahraničí, zajít na letní hudební festival či větší sportovní akci už nebude tak snadné jako kdykoli v minulosti. I když se časem zmírní restrikce a hromadné akce budou znovu povoleny, bez očkování proti nemoci covid-19 či bez negativního antigenního nebo PCR testu se na ně nejspíš nikdo nedostane.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Covidpas = žlutá hvězda ....

0 0
možnosti

Rovněž nesouhlasím, ačkoliv očkovat se asi půjdu. Spíše mne fascinuje, jak všichni jedním dechem říkají, že budou očkovaní zvýhodněni a zároveň odmítají restrikce vůči neočkovaným. Tak trochu další protimluv v našem absurdistánu.

4 0
možnosti

Kdyby aspoň měli koule to říci naplno...

2 0
možnosti

Je mi líto, ale demokracie nedemokracie, domnívám se, že návrh Rážové pro pozitivní diskriminaci očkovaných případně pravidelně testovaných dává smysl víc než jiná politická rozhodnutí. Zejména těch, co vychází z úst B+B.

2 1
možnosti

Bohužel nedává, vakcinace primárně chrání naočkivaneho aby neonemocněl, nechrání jeho okolí aby je očkovaný nenakazil

3 1
možnosti

Přečel jsem si několikrát předposlední větu posledního odstavce v článku:

"Připravuje se tam zákon, který by znemožnil zakázat neočkovaným využívat některých služeb."

A nedává mi smysl. Co na to autor?

0 0
možnosti
Foto

Zákon znemožňující zákazy.

0 0
možnosti
Foto

Já s tím, že privilegovaní budou mít tzv. covidpas a budou zvýhodňovaní, nesouhlasím. Jednalo by se o hrubé porušení občanské svobody a tzv. selekci obyvatelstva. Ta proběhla v nacistickém Německu, kdy Židům přišívali žlutou hvězdu jako nežádoucí osobu. Vyčleňováním obyvatelstva na uvědomělé a neuvědomělé přebíráme metody nacistického Německa!

5 7
možnosti

Hloupé přirovnání. Žid si opravdu nemohl vybrat jestli hvězdu bude mít nebo ne. Na test může jít každý.

7 1
možnosti

Je smutné, že jasné ne zaznělo jen od toho digitálního komunisty. Premiér, klasika, jasné a rozhodné "možná". A ten strejda z ODS? Škoda mluvit. Takže, strana a vláda nám svými, mnohdy idiotskými opatřeními zakázala normální život. A najednou jsou věci, jako je volný pohyb a chození na akce výhoda podmíněná něčím, co nedokáže zajistit. Jo a to něco je dobrovolné, ale zkus nepřijít... jinak budeš chodit jen do práce a domů. tedy do míst, kde se to šíří údajně nejvíc. Takhle si tu žijem...

7 1
možnosti

Od Bartoše zaznělo jen ne pokud není možnost dostupná všem. Vyplívá mi z toho, že v okamžiku kdy bude vakcíny dost s tím už takový problém nemá.

Osobně je mi to vcelku jedno, hlavně ať už velké akce povolí a můžu tam zajít, jestli se předtím nechám očkovat a nebo jen zajdu na test už je vedlejší.

1 0
možnosti
Foto

Jsem v klidu do voleb to neprojde a pak čert ví co bude .

0 1
možnosti

Jako že do voleb budou všechny velké akce zavřené? to mi zas tak super nepřijde teda. :-P

0 0
možnosti
Foto

P50e61t77r 57V14a86ř46á48k

7. 1. 2021 11:22

Takže imunita po prodělání nemoci prý není stoprocentní, proto jsou výhody pro uzdravené nepřípustné. A očkování snad stoprocentní je? Test snad zaručí, že se během následujících hodin nenakazím a nestanu se přenašečem? Vždyť to nedává žádný smysl. Ale chápu, z uzdravených nelze vymáčknout žádné peníze.

Jinak by mě zajímali podrobnosti o těch reinfekcích. Co jsem četl, tak ve světe je naprostá většina reinfekcí ze soudku, že poprvé lidé nemoc prodělali se vším všudy, podruhé jsou zcela bezpříznakoví a mají jen pozitivní test.

8 0
možnosti

no vidite a ja uz cet zahranicni clanky kde psali ze clovek poprve proelal covid kdy mel neco jako slabsi chripku a druha nakaza ho dorazila (tezky prubeh) a v par pripadech dokonce zabila.

Ale at tak nebo tak na tohle je jeste prilis brzy to posuzovat a delat nejaky zavery. Zatim to tu je teprve rok.

0 0
možnosti

Možná by stála za to úvaha se jim na to všechno hromadně vykašlat a vyjít do ulic...v dávných dobách byl ještě fajn zvyk defenestrace, škoda...

1 2
možnosti