JB

J60a51n 67B75r34o22ž

3. 4. 2024 18:15

Firmu Obránci zvířat je třeba brát s velkou rezervou. Je to několik fanatických veganů na plný úvazek placených dvojicí právníků, kteří nebudou spokojení, dokud nebudou všichni vegani. Víte například, že i díky nim se již nesmí ukázat ochočené nedomácí zvíře v TV či ve filmu? Např. natočit dnes Vydrýska či 3oříšky se sovou je již v ČR nelegální. Stejně tak nesmíte přijít do nějakého pořadu třeba s ochočeným papouškem. Už jen v článku psaný chov na "staré" podestýlce - dokážete si představit, kolik kuřat by pochcípalo ušlapáním, kdyby jste mezi nimi začali měnit podestýlku? Tihle mešugé nevědí o chovu zvířat vůbec nic. Dokud prudili špatné chovatele, ok. Jenže v posledních letech už otravují chovatele všechny. Např. loni se pokusili zakázat usmrcování 1 denních kohoutů nosných slepic. Jejich výkrm je nesmysl a proto si je berou zoo či záchranné stanice na krmení svých zvířat. Jejich řešení: Vejce by projela pár dnů před vylíhnutím mašinou a ta by vejce s kohoutem hodila do kontejneru a do kafilerky. Zoo a stanice by si místo nich začali ve velkém chovat hlodavce. Takže místo krmení odpadním produktem, zabijeme stejné množství zvířat, akorát ty myši budeme muset 2 měsíce vykrmovat. A zhruba touto logikou fungují ve všem...

Foto

Tak určitě. Kdežto vás je třeba brát zcela vážně, protože svá tvrzení vždy doložíte nezvratnými důkazy. A tak je bez jakýchkoli pochybností jasné, že nejde jen o nějaké vaše představy a dojmy.

MK

Podnikatel který trápí kuřata hladem nemůže na trhu obstát. Základ je ty brojlery rychle vykrmit aby se mohl naskladnit nový turnus. Ano je to dnes průmysl snažící se o maximální efektivitu, nakonec aktivistům a vegetariánům ty kuřata nikdo nenutí.

MK

Máme maximální efektivitu na úkor zdraví a životních podmínek kuřat. Hladem umírají ta kuřata, která narostla tak rychle, že mají problémy s pohybem a nedojdou ke krmítku. Očekávaná úmrtnost broilerů je zhruba 3 %, pokud zbytek naroste dostatečně rychle do dostatečně velkých rozměrů, chovatelům se vyplatí mít vyšší úhyn spojený s chovem rychlokuřat. Navíc pokud se kosti lámou až při nakládání vykrmených kuřat, nijak to zisk neovlivní.

PE

P66e38t64r 54E57b91r

3. 4. 2024 18:08

Majitel Rabbitu byl jednou demonstrovat v Praze za rovné podmínky pro zemědělce v EU a hned má plný mediální zájem.

ZS

To bylo první co mne napadlo. A ověřil jsem si majitele. Ano, je to tak.

Jsou ovšem jiné zprávy, které ponechává redakce bez povšimnutí.

LM

Zrovna Albert s tím svým vepřovým ze Španělska, to je tragédie.

Ale nedělám si iluze i o jiných prodejcích.

V každém případě ovšem tihle rádoby ochránci mě zrovna moc neberou.

Foto

A co chudinky blechy a komáři? Ti také musí strašně trpět hladem když jim lidé odmítají dát cucnout. Vždyť jsou to také živí tvorové.

A co stromy? To nejsou Boží tvorové. Léta rostou, vyrábí pro všechno živé kyslík a pak je lidé klidně pokácí a spálí z nějakého zištného nebo i banálního důvodu.

Ale co teprve děti nejen v nejchudších zemích které často umírají na nešetrné zacházení, nějaké nemoci nebo i hlady? Neměli by mít přednost před kuřaty? Přestaňte magořit a když už chcete někomu opravdu pomáhat tak začněte u lidí a to nejen dětí a teprve pak co budou vyřešeny jejich všechny problémy, a to je práce až nad hlavu, tak se zabývejte třeba těmi kuřaty.

Foto

Radit ostatním umí každý. Co jste pro ty děti udělal vy sám? Nestyďte se, pochubte se.

AL

Pro peníze cokoli. "Člověk, který se krutě chová ke zvířatům, se krutě chová i k lidem. Lidské srdce je jen jedno." Papež František.

ZS

Nevím, jak to mají někteří se zvířaty, ale v diskusích vídám tolik zloby...

JM

Nedovedu si představit, jak by ta kuřata musela být ještě týrána, aby to ty darmožrouty z Veterinárních správ donutilo nějak jednat.