Diskuze

NSS přeruší projednávání kárných žalob, počká na Ústavní soud

Nejvyšší správní soud zřejmě přeruší projednávání všech kárných žalob na soudce a státní zástupce. Kárný senát NSS se obrátí na Ústavní soud, aby posoudil novou podobu zákona o řízení ve věcech soudců a státních zástupců.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Xaver01

28. 8. 2009 15:31
Další případ, kdy si soudci chtějí přisoudit koryta a platy

Podle mého mínění bude nutné udělat razantní ústavní zásah tak, aby soudci nemohli vyžírat tuhle společnost jako nedotknutelné osoby.

0 0
možnosti
R

Rokoko12

28. 8. 2009 14:05
NSS

To uz zase maji tech karnych zalob a stiznosti na nase soudce a prokuratory tolik, ze to musi nejak zamest pod stul, no to je doopravdy spravedlnost. Jsem toho nazoru, ze vrana, vrane oci nevyklove!  ;-O

0 0
možnosti
P

pitta

28. 8. 2009 14:00
Soudy a soudci

tu mají vlastní stát ve státě. Máme nejvyšší počet soudců v Evropě/ na počet obyvatel a přesto jim kolikrát trvá několik let soudní řízení. Mělo by se v tomto něco konečně dělat. IT technika mezi soudci moc nejde, jelikož jsou to většinou přestárlí členové a soudící ještě z dob komunismu /ten je tu také stále vidět/. Jak potom můžou pouštět vrahy a ostatní kriminálníky na svobodu a jiné za menší přestupek či menší kriminální čin, jde sedět natvrdo!? Je to tady celé obrácené.

Soudy si ztěžují na nedostatek financí, ale, že berou navíc 13. a 14. plat i v době státní krize, to nějak opomíjejí. Dokonce si snížit či zmrazit platy? kde žijete!!

Soudy jsou nestranní jen pro bohaté tuneláře. Jinak obyčejný člověk se nedočká rozhodnutí ani po letech a pak musí na Štrasburský soud domáhat se práva.

Měl by se udělat soud jen pro problematiku mladistvých, pak pro pracovní právo a občanské právo. Kriminalitu by řešil jiný soud. Myslím, že by soudy takto rozdělené pracovaly lépe a rychleji.

0 0
možnosti