Diskuze

Nezávislí splatí dluhy, Zelení zasadí stromy

Sdružení nezávislých kandidátů bude splácet dluhy, Strana zelených sázet stromy. Tak hodlají tyto strany použít státní příspěvek získaný za odevzdané hlasy voličů. Uvedli to zástupci nezávislých a zelených na otázku, co udělají se třinácti, respektive s jedenácti miliony "volebních" korun. Kromě parlamentních stran nikdo jiný než nezávislí a zelení státní příspěvek nedostane. Jen oni ve volbách překročili hranici 1,5 procenta hlasů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Gutt

19. 6. 2002 18:59
Ad Jirka, Ad Janeček
Jirkovi:
Tvrdíte, že jsou u Zelených exkomunisti.
Řekněte konkrétně kdo (jméno) a ve kterém kraji. Ať je jasné, že si nevymýšlíte a neděláte jen mlhu a dusno. 
Janečkovi :
Nemáte pravdu, Ing. Jech - nezávislý (na 1. místě v Praze) byl a myslím že ještě je členem Greenpeace.
Na webu Zelených byl přehled odborné kvalifikace všech kandidátů. takže kecy, že tam nejsou odborníci, nejsou na místě. Předseda Zelených M. Rokos je ředitelem odboru na MŽP. RNDr. Vlašín v Brně je soudním znalcem (zoologie, ekologie), přednáší na dvou univerzitách a je ve vedení ČSOP  a v Ekologickém institutu Veronika.  A dalo by se pokračovat, chce to nebýt línej a informace si na webu najít.
Volil jsem taky Zelené, a to právě proto, že tam mají vynikající odborníky právě na životní prostředí a navíc to jsou lidi, kteří se věnují ochraně přírody  hodně dlouho, skromně a dobrovolně. Oni nemají potřebu neustále se předvádět v médiích jako ti, co nás mobilizují a ze všech nároží i z telefonního sluchátka nás přesvědčují o tom, že  nás dovedou k novému osudu!
0 0
možnosti

Jirka

24. 6. 2002 9:07
Re: Ad Jirka, Ad Janeček
V Plzeňském kraji kandidát č. 2, v KSČ 10 let. Pochybuji, že to je jediný případ.
0 0
možnosti

David

18. 6. 2002 14:25
strana "zelených"
Strana zelených je jenom název, není tam žádný odborník, někdo komu se dá věřit, že má nějakou vizi. Taková strana nemá zatím v parlamentu co dělat. Na to sázení stromů se hodí ale zajímalo by mě jestli skutečně nejaký vysadí.
0 0
možnosti

black pug

18. 6. 2002 12:47
I já jsem volil Zelené
Volil jsem zelené a nelituji.Ale pravda je,že více pracovitosti a rasance by jen prospělo.Nutno najít schopné lidi,kteří si uvědomí,že musí jít tvrdě do politiky,tak jak si to uvědomili Zelení v Německu již dávno.Myslete na to,že příští volby budou pravděpodobně dříve,než za 4 roky.
0 0
možnosti

jirka

18. 6. 2002 12:54
Re: Souhlas, avšak bez exkomunistů
Budou-li těmi zelenými, kdo tvrdě půjdou do politiky, bývalí komunisté, zcela zbytečně to diskredituje dobrou myšlenku. V těchto volbách se tomuto excesu zelení nevyhnuli, a bylo to o to horší, že jejich představitel Zeman tvrdil opak.
0 0
možnosti

Jirka

18. 6. 2002 11:42
cool
cool. rad bych pak videl strom kterej stoji za muj hlas. jen tak dal Zeleni.
0 0
možnosti

Tomáš Marný

18. 6. 2002 11:00
Zelení zviditelněte se!
Volil jsem Zelené a nelituji toho. Rád bych ale, aby to příště bylo na účast v Parlamentu, aby mohli konečně ovlivňovat politiku. Zatím to spíše vypadá tak, jak psala MF těsně před volbami - lenost a neschopnost prosadit se - přitom strana má mezinárodní kontext, je ve shodě s hnutím Greenpeace, a hlavně jediná apeluje na ekologický způsob života. Měla by toho využít, že dnešní rozumní mladí na toto slyší - a udělat něco pro Zemi v ČR. Je smutné, že v Praze nebyl jediný předvolební mítink- spousta hlasů tak unikla- při trochu lepší prezentaci v médiích a na veřejnosti to mohlo být 5%.... Snad se poučí pro příště, a použijí něco z těch milionů nejen na stromy, ale i na lepší kampaň!
0 0
možnosti

JAnecek

18. 6. 2002 11:41
Re: Zelení zviditelněte se!
Strana Zelenych nema s ekologickym hnutim a organizacemi jako Greenpeace temer nic spoelcneho a neni nahoda, ze lide z techto organizaci odmitaji Stranu Zenenych podporit. Bohuzel SZ nema prakticky zadne shopne lidi a bojim se, ze v parlamentu se bdue chovat stejne stupidne jako ODS nebo CSSD.
0 0
možnosti

jirka

18. 6. 2002 10:33
Bravo zelení !
Výborný a užitečný nápad od zelených ! I já je budu volit, až přestanou kandidovat exkomunisty. A příští parlamentní volby asi budou mnohem dřív, než za 4 roky.
0 0
možnosti