Diskuze

Jméno lékaře z Motola zneužili k prodeji zázračného léku. Nemocnice se brání

„Revoluční lék na snížení tlaku, jen za 849 korun,“ zní neuvěřitelná nabídka, pod kterou je podepsán docent Vilém Rohn z Fakultní nemocnice v Motole. Zázračný lék, který lidem na internetu slibuje vyléčení jejich problémů spojených s krevním tlakem a srdcem, je podle nemocnice klamavou reklamou a poškozením dobrého jména.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HU

Taky jsem narazila na tuto reklamu, vyskočila mi vedle jednoho článku na tomto webu.

0 0
možnosti
JJ

Lidi, nekupujte si léky na Internetu! ;-ORv

Ta pohádka je stejně uvěřitelná, jako že jsem zdědil majlant po neznámých příbuzných z Mexika nebo Nigérie a stačí převést tamějšímu právníkovi na účet relativně malou částku, aby mi mohl ten majlant převést.

Jo, a manželka zase "vyhrála iPhone, nebo co", ale ten, co jí to chtěl poslat neměl 50 Kč na poštovné nebo pojištění poštovného ... zkrátka prý jí chtěl poslat věc za tisíce, ale nezbylo mu desítky korun na poštovné. Nenaletěla.

Zapojte hlavu, než něčemu uvěříte!

1 0
možnosti
JV

J41o81s47e58f 30V47a46l46a

12. 6. 2020 9:45

typicke pouziti klamave reklamy - jde jenom o to, za je jmeno pouzito s vedomim nebo bez vedomi jmenovane osoby. Pokud bez vedomi jmenovane osoby, pak je nutna zaloba, ale s nejvetsi pravdepodobnosti zcela bezvysledna

1 1
možnosti
JJ

Žaloba? Na koho? A kde? U kterého soudu?

Abyste mohl podat žalobu,

1. musel byste vědět koho žalujete a v žalobě ho přesně označit.

2. žalobu byste musel podat u příslušného soudu.

Když nevíte, kdo je tím podvodníkem, ani v které zemi sídlí nebo bydlí, nevíte ani, koho žalovat a u kterého soudu.

Jediný recept je - nevěřit něčemu, o čem nevíte, kdo to říká, pokud si to nemůžete ověřit.

0 0
možnosti
OZ

Věřím tomu, že by se našli i tací, co by na lobotomii se slevou skočili.

0 0
možnosti
PH

Pokud k tomu není nabídka zvětšení penisu a možnost odměny za převedení dědictví nigerijského prince, tak to neberu...

4 0
možnosti
VB

Nebo jde o zneužití jména přísluš. docenta? To by přece sám nebo nemocnice měli dát kauzu k nezávislému šetření. Pokud se nabízí lidem "na zdraví" něco, co neprošlo řádným lékař. výzkumem, pak jde o vysoké riziko poškození pacientů, a i kdyby to nebylo škodlivé zdravotně, pak finančně, navíc zneužití důvěry nemocných zneužitím jména lékaře.

0 1
možnosti
JV

J22o33s48e83f 22V75a83l63a

12. 6. 2020 9:49

jako odbornice na prava pacientu byste mela vedet, ze leky jsou registrovane pripravky. Pokud pripravek nema registraci, neni to lek a pak na nej neplati zadna pravidla platna pro leky.

2 0
možnosti
VB

Např. v Německu by to mělo pro p. dr. větší nepříjemnou dohru, např. ztrátu zaměstnání, ev. pozastavení jakéhokoli výkonu profese, pokud by rovnou nedošlo k trvalému odnětí práva vykonávat profesi - orgány činné v trest. řízení by patrně zkoumaly faktic. i potenciál. negativní dopad na veřejnost.

0 8
možnosti
RO

Ale tohle není Premium - tady si můžete přečíst i ten článek...

10 0
možnosti
OU
RO

Já medicíně založené na důkazech věřím, ač s ní mám samé špatné zkušenosti.

0 0
možnosti
PP

P39e45t85r 56P66l75o22t

12. 6. 2020 8:48

Jak tohle muze nekdo sezrat.8-o

0 0
možnosti
ZW

Jak někdo může nalétnout na strojové překlady nigerijských dopisů a podobně? Gratuluje a vy vyhrát 1 million dolar amerika, vy my poslat na účet payment karta, který říct číslo a PIN. Taky to hlava nebere, že to může někdo sežrat - a zjevně jo.

1 0
možnosti
KS

Bohužel, šmejdi nevymřeli, jen se přesunuli na internet do sekcí reklam. Člověk je většinou prokoukne, ale pokud máte zdravotní problém, chytáte se stébla...a zázračná pilule je lákavější než změnit třeba styl života (zejména u tlaku a kardiovaskulàrních chorob). Šmejd šmejdem zůstane.

To bych si snad radši koupil “pravý diamant” ve stříbře z TV Barrandov za skvělou slevu z 61.000 na 899,-  lidi, začněte myslet 

2 0
možnosti
KD

K91a75r98e80l 64D94r55d67a

12. 6. 2020 8:59

Co jsem tak koukal na šperky z TV. Není to jednoznačný podvod. Složení odpovídá.

Problém je s kvalitou. Je to šunt. Prý jde o šperky z Číny, kde je původní cena směšná. TV tomu dá podvodný nádech solidnosti a přihodí na ceně.

S ohledem na to, že je těch stanic a vysílacích hodin bezpočet, musí to mít tisíce zákazníků, co to platí.

Zahlédl jsem, že si uživatelky stěžují, že to rychle odchází, řetízky špiní a rychle černají. Kovy rychle oxidují. Což běžná produkce v obchodech nedělá.

Spíš, je to jak s nájezdem vietnamských tržnic a krachem českých dodavatelů třeba dětského oblečení a kamenných obchodů. Kdo teď rozpozná, jaké šperky kdo má doma a jaká je jejich kvalita? Kdo si koupí řetízek za 3500,-, když "ten samý" mají v TV za 350,-? Podle mě si necháváme vytunelovat jen další část solidního trhu.

(Jen, v Praze je podvodných zlatnictví pro turisty milion. Jestli je ještě co tunelovat.)

0 2
možnosti