Diskuze

Vystrčil uctil památku Milady Horákové. Obětovala se pro pravdu, řekl

Pro političku Miladu Horákovou byly pravda, poctivost a spravedlnost hodnotou cennější než její život. Na sobotním pietním aktu k uctění památky obětí komunismu na pražském Újezdě to řekl předseda Senátu Miloš Vystrčil. Spolu s místopředsedou Sněmovny Petrem Fialou připomněl, že komunistická strana podporuje současnou vládu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KD

K88a13r44e76l 28D50r39d49a

28. 6. 2020 18:49

Takový detail. Gottwald byl po únoru 1948 na Krymu na dovolené a radostně hlásil, že v Československu proběhlo předání moci v klidu a máme splněno. Stalin ho vyvedl z omylu, že nějaká ta kominforna se na doporučení Moskvy usnesla na popravách kontrarevoluce pro upevnění Východního bloku, a to se týká i Československa. Jestli jako soudruh Klement čte pečlivě pokyny?

Gottwald balil osušky a vracel se do Prahy s úkolem připravit monstrprocesy. Ty hlavní byly tématicky zaměřené. S Horákovou šlo o zastrašení poltické opozice. Pak následovala likvidace církve. Ale Toufar zemřel. Nahradil ho případ Babice a popravy farářů. Poslední proces se Slánským zastrašoval samotné komunisty. Řešil Jugoslávii a Izrael. (Kolem hlavního procesu se táhly přidružené procesy lokálního významu. Nešlo jen o ten hlavní proces.)

Svobodná cesta Jugoslávie byla pro Moskvu problém. Nesmělo se to ve Východním bloku opakovat. Izrael se přidal k USA, čímž Východ rozjel antisemitské procesy a likvidaci Židů.

Čeští komunisté v tom byli namočení. Ne že by nebyli sami aktivní. Ale soud komunistů by se měl táhnout až do Moskvy. Ta určovala pravidla.

Zeman vyhrál volby s jasnou snahou vycházet s Moskvou. Volba většiny české společnosti. Rv

0 0
možnosti
KD

K76a55r36e55l 44D21r20d83a

28. 6. 2020 18:58

Příkladné je Španělsko. Moskva přes kominternu ovládala 500 tis. lidí po celé Evropě. Interbrigády se rekrutovaly na pokyn Moskvy. V samotném Španělsku moc Rusů neválčilo, aby to nevyvolávalo kontroverze a ještě větší zapojení Německa a Itálie.

Tak Rusko rozvrací Evropu. Stejný model jako po válce a stejné jako dnes. A pořád stejná písnička.

0 1
možnosti
ZB

Je smutné, když k hrdinovi národa promlouvají politici ze strany, která toho ve státě tolik rozkradla! Že se alespoň nestydí!

0 0
možnosti

V27a29š70e96k 55Ř36í61h62a

28. 6. 2020 18:04

No stačí ANO nevolit do politiky.:-)

2 1
možnosti
Foto

Poslední dobou samý Vystrčil.....

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
KD

K12a85r76e15l 32D82r96d85a

28. 6. 2020 10:37

Národní socialisté - podle mě čeští nacisté - měli shodnou ideologii s komunisty. Po únoru 1948 část z nich emigrovala a podporovala exilovou vládu. Část neměla problém jít do Národní fronty a sedět u moci 40 let s KSČ.

Horáková se hlásila k "demokratickému křídlu". Proto ji StB vybrala pro proces s opozicí. Její poprava měla vyvolat strach u prozápadních politiků a Národní socialisté se přebarvili ještě víc na rudo.

Doporučuji Zenkla, jaké boje sváděl s komunisty v koncentráku. Komunisté dělali vše proto, aby tam zemřel. Aneb, o čem koncentráky byly. Ovládla je vězeňská mafie a řešily se natvrdo politické účty.

Retribuční soudy zapadají do záměrného krvavého lynče českých Němců. Nenávist proti zrádcům a kolaborantům bylo třeba živit až do úplného provedení odsunů. Podle mě byl Beneš hroznou postavou českých dějin. Ve sněmovně Horáková se Zápotockým řeší retribuční soudy. Komunisté žádají lynč. Horáková také, ale podle práva. Jde o absolutně nejkrvavější historii Československa. (V Evropě ojedinělou. Máme v Evropě primát v počtu provedených poprav. Beneš je odsuzován za nelidské a kruté soudy. Fakticky zločiny proti lidskosti. "Obhájkyně Horáková.")

Komunisté se dík odsunu Němců, zásluhy si přivlastnili, dostali k moci. Soudy a popravy kolaborantů řídili národní socialisté. Včetně Horákové. Od komunistů bylo vysoce taktické, nechat špinavou práci a popravy na stranu Beneše a přijít v únoru 1948 k čistému stolu.

Co mohli čekat popravčí 1945 - 1947 po únoru 1948, když se jejich konkurenti a úhlavní nepřátelé dostali k moci? Že vraždění roztočené Benešem skončí?

Jen, kde se tady ukrývá nějaká demokracie?

0 2
možnosti
KD

K57a47r86e88l 48D44r37d10a

28. 6. 2020 10:48

Celý svět přepočítával válečné oběti. Češi místo toho likvidovali 1/3 svého národa. Šlo o 3 mil. lidí.

1 2
možnosti
Foto

Pověsit ženu, kterou chtěli pověsit i nacisté, to mohli udělat jen komunisté. Hanba nám, že jsme neposlali do vězení všechny viníky, mučitele Stb a nepostavili komunisty mimo zákon! Měli mít zvláštní daně na škody, které způsobili!

7 0
možnosti
AN

A19l20e90x 14N27o54v80a11k

28. 6. 2020 10:03

kolega z debaty pisal, dovolim si dat jeho prispevok sem:

Karel Drda

Teď jsem koukal na ženy.

Čs. popravilo 75 žen. Poslední Hepnarovou v r. 1975.

Za TGM ani jedna.

Za komunistů to byla Horáková a 5 vražedkyň.

Za Beneše, Drtiny a Horákové, kteří měli pod palcem retribuční soudy, jsme popravili 69 žen za kolaboraci.

Plakat nad popravou "ženy", je v případě Horákové špatný vtip.

.......................

Prave ste obvinil USA ze su nacisti, popravili nevinnu Ethel iba preto ze bol jej manzel udajne spion...

0 0
možnosti
LF

Ano, byl to zločin a základem toho bylo vykonstruované obvinění s konečným výsledkem, trest smrti.

Ale v této politické zrůdnosti ve stejné kauze nebyla paní Milada Horáková sama odsouzena, popravena komunistickými soudci, komunistickým režimem, nebo ano?

0 0
možnosti
Foto

To už tak bývá, pane Frydryšku. Spartaka si lidé pamatují, jeho vojáky a generály nikdo. Prostě symbol!

0 0
možnosti
AN

A43l66e43x 90N30o30v79a95k

28. 6. 2020 5:54

Miladu Horákovú nepopravili komunisti,

ale jej šéfovia v Londýne a Washingtone,

pre ktorých mala vyššiu propagandistickú cenu

ako obesená sakrálna obeť režimu,

ako keby bola vymenená agentka, za agentov KGB chytených na západe.

Milada Horákova je zradkyňa ČSR ľudu, ktorá nebola demokratka,

ale bola členkou zakázanej a po 1945 roku Benešom rozpustenej nacistickej strany,

z akej vzišiel aj Hitler, Goebbel..., aj nacisti v iných štátoch EURópy,

ktorú po 2 svetovej vojne zverbovala Británia, na záškodnícku činnosť proti ČSR,

čím sa dopustila vyzvedačstva a záškodníctva,

ktoré sú trestné aj dnes na SR, aj v USA, či Británii, aj Nemecku.... k čomu sa Horáková priznala, aj počas procesu udala spolupáchateľov, o čom sú na yuotube videa z procesu, z jej priznania, ktoré nebolo vynútené, ale demonštratívne Miladou Horákovou prednesené, ako politický manifest preto, lebo Horáková automaticky očakávala, že Briti ju aj jej komplicov vymenia za zajatých agentov KGP A preto Britskú agentku MI6 Miladu Horákovu obesili, lebo ju Británia odmietla vymeniť za agentov KGB, ktorých Briti a Američania vzali do zajatia v Berlíne a ktorých vydania Moskva za Horákovú požadovala. Priznanie Milady Horákovej, posúďte sami, či bolo vynútené: https://www.youtube.com/watch?time_continue=72&v=0cJZerPi4I0&feature=emb_title

0 10
možnosti
Foto

Pane Nováku, tohle není příspěvek. To je diagnóza!

1 0
možnosti
HK

Bezesporu je třeba a právem zachovat k JUDr.Miladě Horákové hlubokou úctu. Ale bylo mnoho dalších, co se nezištně obětovali,ale mnozí nemají vůbec žádný pomníček a odešli do úplného zapomnění. Taková už je česká historie, ne vždy úplně spravedlivá ke všem, co si vzpomínku také zasloužili!! A toto "requiem" je příliš okázalé a poněkud postrádá lidskou a opravdovou upřímnost.

6 0
možnosti

V52a69š93e95k 53Ř11í44h90a

28. 6. 2020 11:44

Na druhou stranu je otázka jak dlouhá by byla zeď a malá by musela být jména všech těch statisíců obětí. Pokud by to ale někdo dal dohromady, tak by to bylo mistrovské dílo. A třeba by odhalilo, že není rodiny, která by komunistickým terorem nebyla nějak poškozena.R^

Možná snad rodina Babišova:-/

1 1
možnosti