Diskuze

Kdy otevřou školky? Nejpozději na konci května, na tahu je ministerstvo

Zavřené mateřské školy vyčkávají na podmínky, za kterých by mohly po znovuzahájení provozu fungovat. Vláda ve čtvrtek schválila, že děti v nich nebudou muset nosit roušky. Města chtějí jednotlivá zařízení otevřít nejpozději 25. května, kdy budou pro žáky prvního stupně zpřístupněny také základní školy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

My už do školky vesele chodíme nějakou dobu :) Mají nastaveny systém ochrany a skvělé to funguje.

0 0
možnosti

Nevím, jak to vlastně je, ale u nás na dědině školka normálně jede..

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

To už je fakt moc. Absolutně nevíme na čem jsme, nevíme kdy půjdeme do práce, neví to zaměstnavatelé. Jedna obrovská nejistota. Navíc...nesmíme se sdružovat bez roušek, věčně hadr na hubě, nic nejde zařídit, půlka věci zavřená, nebo omezená...a pak klidně naflákáme 30 dětí (přenašečů bez příznaků) do jedné třídy, k jednomu stolu apod. Tak to buď zrušte všechno nebo to nechte bejt. Ale už se sakra rozhodněte!!!

4 0
možnosti

Pozor, když se to nehodí, jsou to naprosto v pohodě bezrizikové děti, které nic nepřenášejí a nikoho neohrozí, protože to tak napsali vědci A. Vědci B mají sice názor jiný, ale ty neposloucháme, protože teď je pro změnu po katastrofických scénářích druhý extrém, sluníčkově skvělá budoucnost. Míněno ironicky, ale jistě chápete :-). Jinak naprostý souhlas.

1 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti

Dcera pracuje ve školce. Zatím to vypadá tak, že vždy jedna učitelka bude stát před vchodem do školky, kde dětem bude měřit teplotu a přebírat je venku od rodičů a zároveň děti nějakým způsobem dezinfikovat. Učitelky na sobě budou mít povinně štít, roušku a rukavice... Jak v tom budou učitelky pracovat, jak v těch teplech, které obvykle už v květnu přijdou, budou vše zvládat, to je otázka. Kdyby dcera nebyla už dospělá, rozhodně bych za takových podmínek nesouhlasila s tím, aby do práce docházela. To je hysterie. Fakt to není normální.

3 1
možnosti

Dezinfikovat .. že jim přetřou ruce anticovidem, nebo je tím snad budou i šplíchat?? A to je proto, aby jim dovnitř nechodili rodiče? A předávat děti odpoledne bude kdo, to je taky budou učitelky chystat a vodit rodičům? A kdo ty ostatní děti bude v mezičase hlídat? V naší školce je přes 80 dětí, je to průchoďák a v reálu si toto představit neumím. Není to míněno ironicky, jen mi to přijde trochu absurdní. A to se bude i dezinfikovat oblečení, které si tam donesou z domova? Když dítě zakašle, kýchne, hned se bude volat rodičům, aby si ho okamžitě odvedli?? To si budeme muset ráno vystát frontu, abychom dítě předali, a odpoledne další, než nám ho vydají, nebo v poledne a odpoledne už rodiče budou moci budovu "zamořit"? To je jejich vlastní představa, nebo to je založené na nějakém nástřelu z ministerstva? To tam bude ten můj poklad díky tomu denně o hodinu déle, než na něho přijde řada, to bychom vůbec ani nestihli v provozních hodinách školky 8-o

1 0
možnosti

Nejde jen o ty děti, ale děti mají nějaké učitele, učitelky, ty s nimi budou v kontaktu déle než 15 minut. Mnozí učitelé a učitelky již jsou více než středního věku, je to pro ně hodně rizikové. Takže jde i o jejich ochranu. Dodržením opatření se školy budou chránit i proti žalobám. Z textu moc není jasné, spolu s jiným článkem, jak se dnes to změnilo pro ty nejmenší děti ve školkách - pokud paní učitelky budou požadovat roušky, bude ji dítě muset mít (nejlépe dvě z domova), a mít ji nasazenou pořád, jestli té situaci dobře rozumím. Pak nemusí, dle jiných pravidel, paní učitelka nastoupit do školky, neb je riziková skupina... Pokud dítě přijde do školy a vrátí se po několika dnech domů s tím, že musí do karantény, s ním celá rodina, rodič si bude stěžovat (to je takový nový sport - viděli jsme to např. nyní - kdy si někteří stěžovali k ústavnímu soudu - že bylo pošlapáno jejich právo býti v hromadném hrobě...), a tento rodič začne vypočítávat ušlou mzdu apod. Stěžovat na to, co ta škola měla zajistit a co nezajistila. Asi to bude ale pro školy obtížné - zajistit i dodržet. V této situaci asi bylo lepší - neotevírat to nyní, až v novém školním roce, kde je to možné, umožnit dětem opakování ročníku, a když už otevřít - pak se vším všudy a bez omezení, které ve školách stejně těžko dodrží. Nebo spíše - které tam těžko dodržet lze.

4 2
možnosti

od zítřka mají školky výjimku v nošení roušek, ale otevřou se na konci května. Takže výjimka se týká pouze moderátorů v televizi. a to se vyplatí

4 0
možnosti

A tahu sportky vyhral sazejici z Prahy 2 miliony. Bohužel jsme penize jiz utratili, tak snad bude mit stesti priste.

0 0
možnosti

H35o66n55z24a 82F33á77t46o58r

30. 4. 2020 20:41

„Čekáme na pokyny MŠMT, vydat by je mělo na přelomu dubna a května."

Ehm, prosím vás, ministerstvo - už JE přelom dubna a května!

Chápu, že je to otravné zejména pro rodiče, ale ono i pro kantory to není moc komfortní, když vlastně neví, na co konkrétně se chystat.

0 0
možnosti

Článek je o materskych skolkach. Jakou tam od ucitelek cekate přípravu? Aby vedely jakou pisnicku maji nachystat na prvni den znovuotevreni?

0 0
možnosti

K36a68r44e32l 23S22t80i85x

30. 4. 2020 20:11

No konečně. Já si říkal, co tam pro Boha dělají a ten titulek to vysvětluje. Jsou na tahu...

5 0
možnosti

Dnes se tomu odborne rika Teambuilding

1 0
možnosti