Marek Wollner

Marek Wollner | foto: Facebook

Moderátor Marek Wollner odchází z České televize. Po vzájemné dohodě

  • 326
Moderátor Marek Wollner, kolem kterého se vytvořila kauza kolem údajného sexuálního obtěžování a bossingu, odchází z České televize. Učinil to na základně vzájemné dohody se zaměstnavatelem. Obě strany to považují za krok ke stabilizaci situace v ČT.

„Bylo to vzájemné a teď si potřebuji především odpočinout, dlužím to i své rodině, která byla pod nesmírným tlakem. Pak se uvidí,“ uvedl pro server iDNES.cz Marek Wollner.

Tento krok je výsledkem vzájemné dohody, náročné pro obě strany,“ uvedla televize ve svém tiskovém prohlášení.

„Jakkoli nic nenaznačuje tomu, že by došlo ze strany Marka Wollnera k jednání, jež by neslo znaky trestného činu, vnímají v tuto chvíli obě strany ukončení spolupráce jako krok, který napomůže stabilizovat situaci v redakci a zastaví poškozování dobrého jména ČT,“ uvádí prohlášení.

Konflikt mezi moderátory. ČT po Wollnerovi vyšetřuje i Fridrichovou

Česká televize v prohlášení ocenila Wollnerův přínos v oblasti investigativní žurnalistiky, především jeho působení v redakci zpravodajství a v pořadu Reportéři ČT.

„Náročnosti příprav takového pořadu odpovídají i nároky kladené na jeho autory. V tomto ohledu může Česká televize rozumět tomu, že při práci na pořadu vznikají přirozeně také vypjaté situace. Je povinností České televize vytvářet pro všechny své zaměstnance takové prostředí, které je důstojné a ve kterém se cítí dobře,“ napsala ČT ve vyjádření.

Nemohl spáchat trestný čin, míní komise ČT

Komise České televize ve středu oznámila, že nedošla k závěru, že by šéfredaktor reportážní publicistiky Marek Wollner mohl spáchat trestný čin. Na zasedání Rady ČT o tom informoval Vít Kolář, ředitel korporátních vztahů, komunikace a obchodu. Podle vyjádření generálního ředitele ČT Petra Dvořáka neobsahovala zpráva informace, které by vedly k podezření, že mohl být spáchán jakýkoliv trestný čin.

Chybí informace, Wollner trestný čin nespáchal, vyhodnotila komise ČT


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video