Žena otěhotněla a porodila i po údajné sterilizaci. Ilustrační foto.

Žena otěhotněla a porodila i po údajné sterilizaci. Ilustrační foto. | foto: Profimedia.cz

Má nechtěné dítě, od lékařů chce 300 tisíc

  • 99
Třistatisícové odškodné za zpackanou sterilizaci chce od liberecké nemocnice sedmatřicetiletá žena ze Cvikova na Českolipsku. Jde již o druhý případ matky, která žaluje nemocnici za to, že porodila dítě. S jihlavskou nemocnicí se soudí žena, které po interrupci nechali v děloze jedno z dvojčat.

"Zkazili to, tak ať se o mě postarají," míní žena ze Cvikova.

Sterilizaci prodělala před necelými třemi lety po druhém porodu císařským řezem. "Sami mi to nabídli, protože jsem měla velké zdravotní problémy," vypráví matka tří dětí.

"Další těhotenství by prý vážně ohrozilo mě i dítě. Zhruba před rokem jsem ale zase otěhotněla." Žena odmítla interrupci. "Když už se to stalo, chtěla jsem si dítě nechat," říká matka dnes již pětiměsíční holčičky.

"Moje zdraví se ale velmi zhoršilo, doplácí na to celá rodina a ani dcera není úplně v pořádku. Prý je to tím, že je předčasně narozená," dodává žena. Vedení nemocnice zatím shromažďuje podklady a čeká na soud.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video