Lidé oplakali druhého policistu

  • 15
Série pohřbů policistů, kteří zemřeli při víkendové dopravní nehodě, pokračuje. Poslední rozloučení s Tadeášem Matuszekem z Českého Těšína se konalo v katolickém kostele v části Svibice. S jednačtyřicetiletým otcem čtyř dětí se kromě příbuzných rozloučily stovky lidí, především policistů.

Matuszek pracoval u českotěšínské policie bezmála deset let. "Byl pohřben s vojenskými poctami, za účasti policejních šéfů i ministra Stanislava Grosse," řekla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Matuszek a jeho dva pětadvacetiletí kolegové byli v osudné chvíli ve službě. Jejich nadřízený uvedl, že dělali kontrolu řidičů zaměřenou na alkohol.

V sobotu časně ráno do nich narazil mercedes. Řidič vjel ve velké rychlosti do protisměru a do policejního auta narazil. To se rozbilo o strom a začalo hořet. Všichni tři muži zemřeli. Ukázalo se, že řidič mercedesu má za sebou už čtyřiatřicet dopravních přestupků.

Tragická nehoda

Policistu vyprovodily stovky lidí a salvy

Pirát z Těšína spáchal už 34 přestupků

Ze smrti policistů byl obviněn podnikatel

Na místě tragedie hoří svíčky

Při nehodě zemřeli tři policisté

V případu už padlo několik obvinění. Řidič, který je se zraněním v nemocnici, je obviněn z ublížení na zdraví.

"Už jsme podali návrh na uvalení vazby. Čekali jsme s tím kvůli jeho operaci," řekla Viačková.

Jeho spolujezdec je podezřelý z vydírání a už ve vazbě je. Vyšetřování pokračuje výslechy svědků, znalec v oboru dopravy pracuje na posudku, který by měl blíže objasnit okolnosti havárie.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video