Diskuze

Lékaři se kvůli konkurenci mstí na pacientech

Mezi praktickými lékaři na Ostravsku se rozhořela skrytá válka, na kterou mohou tvrdě doplatit pacienti. Právě ti se totiž stali rukojmími lékařů, kteří kvůli konkurenci podlehli emocím a klidně porušují zákony.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

:-(

18. 4. 2008 23:03
Lékaři se mstí?

Pomstou bych to nezval.

0 0
možnosti

blondie76

18. 4. 2008 23:08
Re: Lékaři se mstí?

Čím bys to nazval? Komplotem? Je jedno, jak to nazveš. Pacient má právo si zvolit lékaře a lékař, od něhož chce odejít nemá právo nevydat jeho dokumentaci. Samozřejmě poštou lékaři, pro kterého se pacient rozhodl. Tak to funguje

0 0
možnosti

i-vet

18. 4. 2008 15:05
Nedá se paušalizovat

asi mám štěstí, ale obvoďáka mám naprosto skvělého, jeho diagnoza se nikdy neliší od té, co se zjistí po odborných vyšetřeních v nemocnice. Zná i moje rodiče a prarodiče, jejich amnézu má v hlavě a upozorňuje mě na možná zdravotní rizika. Pravidelně mě písemně  zve na preventivky i očkování.

Přestože sídlí v zapadlé díře, nevyměnila bych ho za nablýskanou ordinaci ve městě. A protože je na vsi pod horami, musí se sestrou zvládnout i tu drobnou chirurgii, EKG apod., jak píše někdo dole v diskuzi.

A proto mu jeho příjem nezávidím, ale přeji. Je pro mě klasickým prototypem toho, čemu se na západě říká rodinný lékař.R^

0 0
možnosti

jan.w.

18. 4. 2008 22:54
Re: Nedá se paušalizovat

Co na to říct? Gratuluji.

Výjimka potvrzuje pravidlo.

0 0
možnosti

jan.w.

17. 4. 2008 9:14
Dobrý článek, i od toho Ptáčníka

Více takových zařízení na ně. Ať začnou dělat. Byl jsem 2 roky v Brně, žádný praktik nebere pacienty. A když, tak jen za sponzorský příspěvek.

A nechce ten Potysz udělat něco i se zubařama? Oni sice kluci makají, ale je jich málo a už neberou nové lidi.

0 0
možnosti

biofyzik

17. 4. 2008 10:15
Pozor na kvalitu

Výsledkem lékařských supermarketů nebude kvalitnější péče, bude důraz na zisk.

0 0
možnosti

kolacos

16. 4. 2008 23:14
konecne zacina konkurence

lekari se konecne budou muset zacit chovat normalne a ne jako povyseni burani a pani sveta , tak je to spravne uz se tesim az to dorazi k nam ;-D;-D;-DR^

0 0
možnosti

rozhod

16. 4. 2008 23:12
Konečně konkurence a trh

Trh nám zajistil toaletní papír, vložky, brambory, kmín, banány, automobily atd. To všechno nedokázala zajistit usnesení UV KSČ. Naše zdravotnictví je na dobré cestě.  Dobří lékaři budou bohatí a špatní chudí. Člověk si bude moci vybrat.

0 0
možnosti

Diagnostik

17. 4. 2008 8:49
Re: Konečně konkurence a trh

Neviditelna ruka ceskeho trhu premistuje ceske lekare do Nemec a dale, tam si vice vydelaji. Utikaji mladi a schopni. Tak si typnete, z ceho budete vybirat, az odejdou ti starsi schopni do duchodu...

0 0
možnosti

baronfonlempl

16. 4. 2008 21:17
Chtěli jste ameriku, makovci, tak ji máte.

47 miliónů američanů nemá zdravotní pojištění a zároveň ani prachy na zdravotní péči. Nyní je tam moderní loterie o zdravotní pojištění... Byl jsem tam a na poje cestovní pojištění jsem pomáhal dvěma našim emigrantům. Také jsem při odjezdu dal každému 1000 USD...

0 0
možnosti

rozhod

16. 4. 2008 23:09
Re: Chtěli jste ameriku, makovci, tak ji máte.

Budeme tam brzo hromadně jezdit poskytovat humání pomoc.

0 0
možnosti

R@VI

16. 4. 2008 21:05
Nj lekari ...

.. zalibilo se Vam brat drobne od lidi (jisti lekari berou 30Kc poplatek za pohled do obliceje a zdravotni karty a sestry se na Vas tvari kysele, kdyz odmitnete predem zaplatit za jeste neuskutecnenou prohlidku, i kdyz jdete pouze pro recept). Lide jiz za svou zdravotni peci odvadeji statu penize a ted se Vam nelibi, ze tu zacinaji fungovat firmy dotovane zahranicnim kapitalem a vytvari trzni prostredi i v oblasti pece o pacienta. To ze by meli vyssi vykonost ci vetsi procento uzdraveny jiste nehrozi, protoze takove zarizeni ma hlavne vydelavat a ne lecit lidi. To, ze jejich prostredi pro klienty a ruzne naborove akce zapricini preliv pacientu od beznych praktickych lekaru jen zapricini rozpad statniho zdravotnictvi. Lide stale budou hledat lekare a stale budou nemocni, ale uz za panize odvedene statu nedostanou vubec nic.  Je jasne, ze tu jsou uspory v pojistovnach, jak by ne vzdyt tu vznikla nova povinost odvadet dalsi "dane".

0 0
možnosti

R@VI

16. 4. 2008 21:08
Re: Nj lekari ...

Julinka by meli soudit za poruseni lekarske prisahy a ignorovani ceskych zakonu. On ma jeste tolik drzosti ustavnimu soudci rici "To je Vas vyklad ustavniho zakona".Potreboval by dostat peknou "facku" a doufam, ze v tomto se ustavni soudci shodnou, jinak budou vsem jen pro smich, protoze s nima muze kdejakej Sjulinek vy*r*at.

0 0
možnosti

petrucciani

16. 4. 2008 20:09
Lékaři se kvůli konkurenci mstí na pacientech

A to je takovy problem si vyzadat svou zdravotni dokumentaci?

0 0
možnosti

nmy

16. 4. 2008 19:44
Neskutečný maras, jak se ti obvoďáci chovají

Známá přišla k doktorovi, že chce dokumentaci, protože chce od něho odejít a ten jí začal sprostě nadávat a že jí nic nedá, že je to jeho majetek. Nakonec tam s ní zašel manžel a když mu pohrozil policií, hodil jim kartu na zem do čekárny, všechny papíry se rozletěly mezi lidi, neuvěřitelný bordel. To mají být vzdělaní lidé. Jde jim jenom o prachy, o žádného pacienta. Když jseš u nich zapsaný, tak po tobě ani pes neštěkne, ale jak chceš odejít, málem dostaneš po čuni.

0 0
možnosti

slatin

16. 4. 2008 21:39
Re: Neskutečný maras, jak se ti obvoďáci chovají

Jak se jmenuje ten lékař ????

0 0
možnosti

gero99

16. 4. 2008 19:09
Firmu Moje Ambulance buduje AGEL,

nějakej Potysz je jen nastrčenej pičmunda a praktičtí lékaři, kteří  si dovolili se vzepřít jejich nátlaku se pouze snaží (v tomto Těžkoslovensku ovšem bezúspěšně) si zachovat to minimum nezávislosti, kterou jim tato pseudodemokarcie laskavě poskytuje, aby když AGEL, již v současné době vlastnící monopolně a soukromě všechny nemocnice na severní Moravě, nevlastnil alespoň i soukromou zdravotní péči. Nicméně jejich snaha je marná a budou stejně dříve nebo později pohlceni. Potom (Karel) Goot mit uns.

0 0
možnosti

fillu ferru

16. 4. 2008 19:38
Re: Firmu Moje Ambulance buduje AGEL,

Potysz není jen tak někdo nastrčenej, je to bývalý člen představenstva Agelu.

0 0
možnosti