(ilustrační snímek) | foto: Petr Lemberk, MAFRA

V Čechách hrozí večer náledí, na východě země napadne až 40 cm sněhu

  • 61
V Čechách, na Českomoravské vrchovině a na Blanensku se bude do pátečního rána tvořit náledí. Ve východní části České republiky pak může napadnout až 40 cm sněhu, především v okresech Frýdek-Místek a Nový Jičín.

Největší riziko náledí hrozí v Čechách, na Českomoravské vrchovině a na Blanensku. Ledovka se tam kvůli poklesu teplot pod bod mrazu začne tvořit už ve čtvrtek večer.

Výstraha před náledím platí od dnešních 16:00 pro kraje Karlovarský, Plzeňský, Jihočeský, Vysočinu a část Jihomoravského kraje. Od 21:00 pak hrozí náledí Praze a v krajích Středočeském, Pardubickém, Královéhradeckém, Libereckém a Ústeckém. V obou případech končí platnost výstrahy v pátek v 09:00.

Na východě Moravy a Slezska se v pátek ráno objeví sníh, napadne až 15 centimetrů, ve vyšších polohách v oblasti Bílých Karpat a Vsetínska až 20. Rekord budou držet Beskydy, v okresech Frýdek-Místek a Nový Jičín meteorologové předpovídají nadílku 20 až 40 centimetrů.

Plzeňsko dnes ráno zasypal sníh:

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video