ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Iveta Lhotská, MAFRA

Charitativní sbírka na květiny pomůže seniorům překonat stres z izolace

  • 3
Odloučení od blízkých a izolace v době pandemie má velmi negativní dopady na fyzické a psychické zdraví seniorů. Rostliny mají naopak potenciál uklidňovat. Proto se botanická laboratoř Haenke spojila s nadací Krása pomoci a společně uspořádaly charitativní sbírku #rostlinyseniorum.

Výzkumy dokazují, že rostliny mají pozitivní vliv na zdraví člověka, snižují stres a pohled do zeleně může urychlit rekonvalescenci pacientů. Těchto blahodárných účinků rostlin chtějí využít organizátoři charitativní sbírky a dodat zeleň do domovů pro seniory. 

Za 300 korun slibují doručení jedné přesazené rostliny, za 1 000 korun dodají rovnou čtyři rostliny. Za prostředky uhradí květináče i zahradnický materiál. V budoucnu mají v plánu věnovat se i organizaci workshopů a aktivit na propojení generací skrze rostliny. 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video