Diskuze

Omezení pohybu do 15 km a návštěv širší rodiny. Jaká zpřísnění jsou ve hře

Vláda odpoledne projedná možné zpřísnění stávajících opatření proti šíření koronaviru. Kabinet tím chce vylepšit jejich účinnost i dodržování. Jak však vlastně může ještě zpřísnit? Podle informací iDNES.cz je ve hře například omezení pohybu na 15 kilometrů od bydliště, podobně jako v Izraeli. Vláda může omezit také setkávání v rodinách a zrušit služební pobyty v ubytovacích zařízeních.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Neufunguje zákaz kafe v kelímku na procházce veku? Zavřít obchody v neděli a nahnat všechny do front v sobotu taky nepomohlo? Kdo by to byl řekl že? To by i retardovaní předškoláci vymysleli lepší pravidla.

1 0
možnosti
Foto

Větší nesmysl jsem neviděl, jako je zákaz nočního vycházení a teď ještě omezení pohybu do 15 kilometrů od místa bydliště. Jestli to má zarazit výjezd Pražáků na hory tak budiž, ale jestli nebudu moct jet do práce nebo za lékařem tak je toto opatření zcestné. To budu každé ráno policajtům vysvětlovat, že jedu v půl páté do práce 25 kilometrů? Nebo že jedu k lékaři specialistovi, kterého mám 130 Km od domova? Abych neporušil 2x vládní nařízení tak do práce nepojedu a dostanu vyhazov. Abych neporušil vládní nařízení 15 Km od domova tak nepojedu k lékaři a chcípnu? Opravdu super vyhlídky.

1 0
možnosti

Babiš ve středu po jednání vlády vysvětlil potřebu...

Tak občanum ještě zákaz přijímání a vylučování.

A andrejko, budeš se muset přestěhovat bliže ke Krétě,

ono, stejně ti tam bude lépe. Jo, vem si sebou nějakou tu paštiku a klobásky, ať ti neni po cestě smutno.

1 1
možnosti

Přijde někdy jiný nápad, než všechno zavírat?

1 1
možnosti

Takže na jedné straně tu máme agresivnější formu viru a zpomalené dodávky vakcín - které jak bylo prvně řečeno měly být dodány už na podzim lonského roku - k tomu úplně zbytečný výzkum české vakcíny, místo toho, aby vláda poslala peníze na výzkum jiným společnostem (já jsem toho názoru, že v česku se vakcína vyvíjet měla, kapacity u nás na to jsou!) a na straně druhé je zcela nesrozumitelná komunikace vlády - zdravotnictví, premiér, ministr průmyslu atd, kteří nás začnou peskovat za jejich chyby, lidé budou čímdál více arogantní k opatřením, pokud to vláda nevysvětlí lidem dostatečně srozumitelně, tím si buďme jisti, už dneska si z toho lidi dělají legraci... kam kouknu, tam jsou lidé bez roušek, ale mylsím si, že kdyby je vláda motivovala, tak to dodržovat aspon z vetší části budou, však volby jsou uz napodzim...

1 2
možnosti

nevěřte tomu, lidi v ČR nedodržují vůbec nic. Za všechno si můžou lidi sami a jako stát se díky těmto individuím budeme v tom plácat stále dál. Nakonec vidíme to všude okolo sebe každý den. Dokud nezačnou fungovat téměř likvidační pokuty tak se k lepšímu nepohnem.

0 1
možnosti

Njn, tak dnes na pivo a oslavu zase zadnim vchodem ...

0 0
možnosti

Taková partička psychopatů... Vím že neříkám nic nového, ale co jiného, nového na to říci.

5 0
možnosti

Já vím, že to není správné řešení.

Ale skutečně uvažuji to ve volbách hodit SPD.

Oni mají jediní na tento covidový chaos střízlivý názor. A toto mi opravdu stačí, abych jim to tam hodil. Navíc byli i pro snížení daně z příjmu.

A nebo nevolit. Ale k volbám by se jít teď mělo.

3 4
možnosti

To snizeni dani z prijmu je sice fajn, ale proslo to diky Ano a Ods, a pusobi to obrovske problemy v prijmech obci a kraju,... uz ted nekteri silne omezuji dopravu nebo ji zdrazuji, jini rusi projekty jako vystavbu bytu, opravy silnic, podpory a dalsi projekty... Navic to hodne pomohlo lidem od 50tis. vyse, ti usetri v radu tisicu, u tech s nizkymy prijmy jsou to stovky... To zrovna povazuju za chybne rozhodnuti, navic jestli to po dvou letech budou chtit zvysit, tak bude horsi to skrtnout v rodinem rozpoctu, kdyz si na to zvyknem...

0 0
možnosti

To už snad raději Piráty a Starosty než tohle.

0 2
možnosti