ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: ČTK

Další ministr v Česku je pozitivní. Lubomír Metnar má kašel a cítí únavu

  • 24
Ministr obrany Lubomír Metnar ve čtvrtek na Twitter uvedl, že měl pozitivní test na koronavirus. I přes známky únavy ale potvrdil, že bude dále vykonávat své povinnosti online. Z řad ministrů minulý rok nemoc covid-19 prodělal i vicepremiér Jan Hamáček či Klára Dostálová z resortu pro místní rozvoj.

„V posledních dnech jsem se necítil dobře a pracoval z domova. Test na covid dnes bohužel potvrdil, že jsem pozitivní,“ uvedl ve čtvrtek odpoledne na svém twitterovém účtu ministr obrany Lubomír Metnar. Lidem popřál pevné zdraví a dodal, že veškerou agendu bude řešit na dálku.

Mluvčí ministerstva obrany Jan Pejšek sdělil, že Metnar počítá s účastí na pondělní vládě, která bude jednat videokonferenčně. Ministři by se na ní měli zabývat vrácením deseti miliard korun do rozpočtu ministerstva obrany.

Do rozpočtové rezervy byly peníze přeřazeny loni v prosinci při schvalování rozpočtu kvůli požadavku komunistů. Představitelé vlády poté slíbili, že celou částku armádě vrátí. Stát se tak původně mělo na začátku ledna, později premiér Andrej Babiš (ANO) slíbil převod projednat do konce měsíce. 

Koronavirus v minulosti prodělala řada politiků. V listopadu to byla např. ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová, po setkání s pozitivním ministrem zemědělství Miroslavem Tomanem onemocněl minulý rok i vicepremiér Jan Hamáček. Pozitivní testy na koronavirus měl loni i europoslanec Jiří Pospíšil, kterého z covidu léčili na jednotce intenzivní péče v pražské motolské nemocnici. 

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video