Diskuze

KOMENTÁŘ: Levičáků v USA se obávám víc než čínského politbyra, míní Klaus

Návštěvu amerického ministra zahraničí Mika Pompea v Česku, který vyjádřil obavy o svobodu a demokracii jeho obyvatel, komentovali ve čtvrtek bývalý prezident Václav Klaus a bývalý hradní kancléř Jiří Weigl. Podle nich není ani tak ohroženo Česko aktivitami konkurenčních velmocí Číny a Ruska, jako jsou USA nástupem ultralevicových sil.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 1
možnosti
DC

Pan prezident má pravdu, USA jsou dlouhodobě prorostlé levičáctvím nejhrubšího zrna považme třeba toto:

"We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty and the pursuit of Happiness. — That to secure these rights, Governments are instituted among Men, deriving their just powers from the consent of the governed, — That whenever any Form of Government becomes destructive of these ends, it is the Right of the People to alter or to abolish it, and to institute new Government, laying its foundation on such principles and organizing its powers in such form, as to them shall seem most likely to effect their Safety and Happiness." To je Deklarace nezávislosti (2. odstavec začátek)

Nebo toto: "E pluribus unum." "Annuit coeptis." "Novus ordo seculorum." Tato levičácká hesla jsou napsána na Státním znaku USA.

Nebo toto: "Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free, The wretched refuse of your teeming shore. Send these, the homeless, tempest-tost to me, I lift my lamp beside the golden door!" Tento levičácký škvár si nechali ultralevicoví Newyorčané dát na piedestal Sochy svobody (v r. 1903).

Ale žerty stranou. Dnes se nebezpečným ultralevičáctvím nazývá kdeco (ostatně jako nebezpečným ultrapravičáctvím). Od vysloveně zločinných úmyslů, po zcela legitimní návrhy. Házením extrémů do jednoho pytle s "ukázněnými" směry vede pouze s mainstreamizování nebezpečných myšlenek a v konečném důsledku k totalitě. Nechci si myslet, že zrovna pan (minulý) prezident a jeho věčný kancléř si takovou budoucnost přejí.

2 2
možnosti
JF

Děsí mě Klausova představa nemožnosti kritizovat zvolené představitele, patrně plynoucí z jeho sebetřednosti a přesvědčenosti o vlastní neomylnosti.

Děsí mě jeho náznaky vměšování se do demokratických voleb naznačováním, že pouze jedna možnost je ta správná, zatímco druhá povede ke katastrofě a děsí mě jeho názor, že by čeští politici měli vyjádřit ve volbách podporu jen té jedné straně, té jediní správné z pohledu pana Klause.

0 5
možnosti
JJ

J84a35n 60J47i49r47k31a

14. 8. 2020 12:07

To se zas tolik nedeste, realny dopad jeho slov na americke volby je nulovy.

Tohle uz je soucasti ceske predvolebni kampane. Klaus uz zacal varit ceskou predvolebni bramboracku. Primichal do ni v Cechach moc oblibene ingredience ("neomarxisty, ultralevicaky, absurdni genderove a enviromantalisticke teorie" ...atd.). Takovy politicky Babica: "A kdyz nemate neomarxisty, dejte tam ultralevicaky. A kdyz nemate ultralevicaky, dejte tam libtardy!"

Nepochybuji, ze mnohemu Cechovi to velice zachutna.

1 3
možnosti
JP

J27a32n 45P75u69l43e21c

14. 8. 2020 11:30

Rudí, hnědí spojili své síly.

0 4
možnosti
JW

J96a21r61e23k 59W58o63l19f

14. 8. 2020 10:53

A že ty politici a expolitici dokážou mluvit rozumně jen když nejsou u lizu. Mě je sice blízká středopravicová politika, ale Klaus mi blízký není. Jednak krade a za druhé občas lže a takový člověk pro mě nemá žádnou váhu ...

1 2
možnosti
PH

P17e23t38r 19H68a63h57n

14. 8. 2020 10:40

Velmi dobře řečeno!R^

2 0
možnosti
VR

Původně politické strany a demokracie byly založeny na myšlenkách a ideologii. Dnes je demokracie mrtvá. Nevolime myšlenky, ale marketing. Je jedno, jakou politickou stranu, stejně jako jestli Colu, nebo Pepsi, BMW, nebo Mercedes. Kdo má lepší marketing. Politiku ovlivňují peníze skupin a jednotlivců, kteří prosazují své zájmy.

1 0
možnosti
TH

Trump sabotuje americkou postu a prizna, ze se snazi ovlivnit volby. Genocida v Cine je verejnym tajemstvim, stejne jako jejich nasilne udrzovani politiky jednotne Ciny. Ale par twittrovych prispevku o solidarnosti a lidskych pravech je mnojem vetsi hrozba. Ok boomer

0 0
možnosti
LH

Ty tisíce vyrabovaných obchodů jsou "par twittrovych prispevku o solidarnosti a lidskych pravech"? Aha

0 0
možnosti
JH

J32a63n 70H67l51o40u20š81e59k

14. 8. 2020 10:09

Klausi, to že u nás volby vyhrává levice a dnes vlastně ani pravicová strana volby vyhrát nemá šanci, za to můžeš velkou měrou ty.

Pravici jsi zdiskreditoval. Pravicově dokážeš jen plácat. To ty jsi pustil levici k moci v opoziční smlouvě, to ty jsi jako první začal mluvit s komoušema

4 1
možnosti
JS

S tou opoziční smlouvou to máte pomíchané. To levice pustila v rámci OS Klause k moci, protože volby vyhrála levicová strana, nikoli Klaus / ODS.

1 0
možnosti
PT

Podle téhle diskuze jasně vidíme, kdo se tady schází na WEBu strašlivého "estébáka" Babiše, je to naše nadšená, pokroková, neobolševická západní levice, která nenávidí pravicového Klause a zároveň konzervativní soudruhy z KSČM, protože nechtějí juchat blahem stejně jako Klaus nad EU direktívami, vítání migrantů, zelenou ideologií, a novými bolševickými agendami multikulty, gendero, homo, romo a u toho zároveň zvracet nad strašlivou Čínou, Ruskem, Zemanen a Babišem.:-)

9 4
možnosti
JJ

J34a38n 46J19i95r90k52a

14. 8. 2020 9:13

Nehrajte si na Bohumila Hrabala. Pokuste se občas ukončit větu tečkou a začít větu novou.

...ovšem ani to není zárukou, že vaší promluvě bude snazší porozumět.

0 3
možnosti