Diskuze

KOMENTÁŘ: Ukřižování Klause juniora. Najde strana sílu střelit se do spánku?

V ODS vrcholí dlouhodobý střet mezi Petrem Fialou a Václavem Klausem mladším. Pod hloupou záminkou jedné přepálené metafory. Najde strana sílu střelit se do vlastního spánku? Klaus je asi až příliš polarizující osobnost. Ale ztělesňuje mnohé, co dnes jeho ODS chybí, píše komentátor MF DNES Miroslav Korecký.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LP

Výborný komentář za mě plus. Jen doufám, že ta poslední věta byla ironická, protože si myslím, že ODS míří na smetiště. A to jsem ji dlouhá léta volil.

0 2
možnosti
KW

Nadpis článku je otázka....odpověď : pevně v to doufám ;-D

2 1
možnosti
MH

To je skutečně nepravdivý a hloupý komentář, o to víc, že ho píše člověk, který politiku léta sleduje. Ale ukazuje jedno: ve společnosti existuje stále skupina voličů (věkově řekněme Korecký+), kteří jsou nepoučitelně (postkomunisticky) naivní...aniž by si dali do souvislosti proklamace, činy a motivace, naivně věří, že určitý politik to co říká, bud myslí skutečně nebo lže (jednoduché ano/ne). Za ta léta jim stále nedoslo že existuje skupina lstivých chameleonů, kteří své motivace velmi umně maskují a efektní proklamace využívají ke skrytým, i násobně šifrovaným cílům. Pravě Klaus jun., podobně jako jeho otec, či M.Zeman jsou toho příkladem, to všichni zapomneli na rozpor mezi proklamovanou láskou k Thatcherové, pravici a trhu ale reálnou diskreditací pravice (u Zemana pretvářka levicovosti), právního státu, tunelování a klientelismus, amnestii? Cilem byla prave diskreditace západních hodnot a dnes jiz otevrene rusofilství. Klaus jun. jen prevzal štafetu a ODS by (podobne jako Zeman CSSD) vyuzil ke svým (kremelským) cílům (bez nejmensích ohledů k její budoucí existenci). Každý kdo "fandí" juniorovi, by se měl seznamit s tím co dělali oba jeho dedečkové (Miština židům za faš.slov.státu a ten druhý (otec exprezidenta) za časů kolektivitace (zabírání půdy českým sedlákům na Táborsku). Alespon Vy pane Korecký, pak byste nerelativizoval odporná přirovnání juniora.

4 4
možnosti
PN

P81e61t56r 93N88o28v50á57k

16. 3. 2019 14:54

A navíc oba Klausové velmi často vystupují ve společnosti komunistů....

1 1
možnosti
Foto

Dost přehnaný titulek. Vyhozením Klause by se ODS rozhodně nestřelila do spánku a nejspíš ani do nohy. Mně už je Klaus tím svým antievropanstvím protivný.

2 3
možnosti
JV

Klause z ODS vylučují ti samí co přivedli ČSSD k nádherným 7%. Česká pobočka Integrity initiative, co se jí nepřesně Pražská kavárna. Darebáci s jediným cílem, zachovat co nejdéle neodolatelný tok peněz z naší země ve prospěch kup peněz na Západě, které je financují.

1 2
možnosti
MS

Zásadní problém mojí ods je ,že není schopna oprostit se od jha klausových.Ať otec nebo syn stále mají velké slovo.Voličova paměť je dlouhá čtyři roky a pravice se bojí ztráty voličů v dalších volbách.Radikální reformy důchodů a zdravotnictví se odkládá na neurčito.Jenže to bude muset někdo zaplatit,stát dluží 1,6 bilionu korun a babiš a jemu podobní se plácají po ramenou,jak jsme dluh snížili v době velké ekonomické konjunktury o čtyřicet miliard.Státní aparát je přeúředníkovaný,dlouhodobá koncepce fungování státu neexistuje.

0 2
možnosti

Pokud současné vedení ODS považuje za "světlé zítřky" lavírování kolem 5% hranice zvolilo bezpochyby správnou cestu. Vždy je totiž snazší jít s davem a nevybočovat;-)

2 3
možnosti
DR

Tak nějak. Pokud ho dnes hlavy pomazané vyhodí, tak se preferencemi směle zařadí k ČSSD, čili tam kam obě partaje patří. Kdo chce kam ...

3 4
možnosti
Foto

Mezi nami - proc si tatik se synkem (Putinovi a Milosovi souputnici) nazalozi znovu v kuchyni nejakou vlastni, rudohnedou stranu?

Zajemci se jim jiste jen pohrnou.;-)

3 3
možnosti
JH

úkol zní jinak, rozvrtat vše co je proti oposmlůvců, zemanovi a klausovi

3 1
možnosti
LK

Doufam ze ODS Klauseml. vyhodi. Bez fialove koule hnusu na noze by se pro mne stal volitelnym.

2 5
možnosti
TB

No ten příspěvek je takovek nejednoznačnej, když je v něm zmínka o fialové kouli a vyhazovu Klause :-P

1 0
možnosti
JV

No za mě jedině dobře kdyby v ODS nebyl. A už vůbec nechápu nás voliče ODS co ho brání. S jeho názory bych ho viděl tak u Okamury, a tam by mě to nepřekvapilo. Doby kdy jsem četl jeho články a musel s ním souhlasit jsou dávno pryč.

4 1
možnosti
JH

no oni ho ,,brání,, hlavně nevoliči ODS

4 0
možnosti