Diskuze

Špatně užívané léky mohou za smrt 200 lidí ročně. Lze zjistit, zda škodí i vám

Více než třetině hospitalizovaných pacientů hrozí potíže z užívaných léků. Neškodí léky i vám? Už to můžete zjistit. Kdo jde do nemocnice, toho prověří, jestli kombinace léků, které užívá, není nebezpečná. V řadě případů se medikace upravuje. Nově začaly pojišťovny proplácet práci klinického farmaceuta i pro ambulantní pacienty.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nesporně nebezpečný je Ibuprofen, pro lidi s ledvinovou nedostatečností. Neměl by být volně prodejný.

0 0
možnosti

Četla jsem od jednoho odborníka názor, že více jak 5 léků je už za hranicí vědy. Že i když samostatně nemusí být daná léčiva v kontraindikaci, tak vzájemná kombinace, tedy koktejl těch látek, už nikdo posoudit nedokáže.

2 0
možnosti

Já jich beru 8. Taky podle toho vypadám.:-P

0 0
možnosti
Foto

Mnoho lidí fasuje léky od různých lékařů napříč obory a ti nemůžou vědět co babičce předepsal jiný kolega. Pak v lékárně dostanou jiný lék "se stejnou účinnou látkou a do toho někteří pravidelně zobou něco volně prodejného. Neumím si představit tu špionáž rozklíčovat jednoho pacienta...

0 0
možnosti

Nemoze by problem, ak existuju vedomosti, naplnit databazu liekov s obsahom latok. Do nej napises vsetko co uzivas a rovno ti napise ci je to ok, alebo nie

2 0
možnosti

Každý takový článek znamená deset babiček v ambulanci, které se dožadují změny léků. Pak se divte doktorům, že chlastaj.

6 2
možnosti
Foto

Někteří jedinci polykají například Brufen jako lentilky. Jen je někde píchne, šup tam s ním.

10 0
možnosti

Tady jde o léky předepsané lékařem, ne o volně prodejný Brufen.8-o

0 4
možnosti