Pětasedmdesátiletý kardinál v sobotu dovrší další rok svého života.

Pětasedmdesátiletý kardinál v sobotu dovrší další rok svého života. | foto: David Votruba, iDNES.cz

Kardinálu Vlkovi se už daří lépe, v nemocnici ale zůstává

Stav pražského arcibiskupa Miloslava Vlka se lepší. Kardinál ale ještě v nemocnici několik dní zůstane. Pokud lékaři rozhodnou i o následné rekonvalescenci, zruší kardinál program i na další dny. Arcibiskup pražský byl v neděli hospitalizován kvůli celkovému vyčerpání.

"Panu kardinálovi je už lépe, řekl iDNES.cz mluvčí arcibiskupství Aleš Pištora. Kdy bude moci nemocnici opustit, není ale zatím jasné. "Záleží na rozhodnutí lékařů, a pokud vím, ti ještě nerozhodli. Počítám s tím, že ještě v nemocnici pár dní zůstane," doplnil mluvčí.

Kardinálův program na několik příštích dní je zrušen. Je ale možné, že se Vlkův odpočinek ještě prodlouží, pokud lékaři kardinálovi doporučí rekonvalescenci a klid, naznačil Pištora.

Kardinál Miloslav Vlk byl hospitalizován v neděli kvůli celkovému vyčerpání. Dnes pětasedmdesátiletý kardinál přitom v sobotu dovrší další rok svého života. - čtěte Vyčerpaný kardinál Vlk skončil v nemocnici

Zda se oslava odloží, mluvčí netuší. "Pokud vím, tak pan kardinál chtěl slavit pouze v úzkém kruhu svých blízkých. Je tak možné, že se to odehraje bez nějakých změn," řekl mluvčí arcibiskupství.

Omlouváme se všem slušným čtenářům za to, že jsme zrušili diskusi pod článkem. Někteří jiní ji bohužel zneužívali k opakovaným výpadům, které už nešlo mazat jednotlivě.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video