Jan Hamáček

Jan Hamáček | foto: Milena SojkováMAFRA

Nejsme vládou hanby, ČSSD se nemá za co stydět, domnívá se Hamáček

  • 113
Bohumínská stranická buňka ČSSD v úterý vyzvala k odchodu z „vlády hanby“. Předseda sociálních demokratů Jan Hamáček s jejích tvrzením nesouhlasí, ale respektuje ho. Ministr vnitra se tak vyjádřil v Rádiu Impuls.

„ČSSD se nemá za co stydět. V současné vládě se nám podařilo prosadit celou řadu položek z našeho programu,“ řekl Hamáček.

Dodal také, že má pro vyjádření Svatopluka Němečka pochopení, protože Němeček má osobní zkušenost s působením ve vládě s Andrejem Babišem. Podle předsedy ČSSD hraje tato osobní zkušenost roli.

Svatopluk Němeček ve vysílání dříve řekl, že pokud by sociální demokracie odešla z vlády, tak to nikdo nepozná, protože si premiér Andrej Babiš stejně dělá, co chce.

„Já jsem se Svatoplukem Němečkem mluvil, mluvil jsem i s předsedou bohumínské organizace. My jsme strana, kde se spolu bavíme, diskutovali jsme o tom. Usnesení je tak, jak bylo odsouhlaseno, výzvou ke sjezdu sociální demokracie, to znamená, že Bohumínští žádají, aby takto rozhodl sjezd, který má být v dubnu,“ vysvětlil ministr vnitra.

Usnesení bohumínské buňky ČSSD Jan Hamáček respektuje.

„My jsme demokratická strana. Já jejich názor respektuji, jakkoliv s ním nesouhlasím,“ dodal Hamáček.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video