Silniční průtah Frýdkem-Místkem

Silniční průtah Frýdkem-Místkem | foto: Jaroslav Ožana, MF DNES

Hrůza Moravskoslezského kraje: průtah Frýdkem-Místkem

  • 6
Silniční průtah Frýdkem-Místkem výrazně "zabodoval" v anketě iDNES.cz o největší hrůzu kraje. Kromě něho bylo v Moravskoslezském kraji nominováno město Ostrava, automobilka Hyundai v Nošovicích, podnik ArcelorMittal, olejové laguny v Ostravě, havířovské kyvadlo a měsíční krajina v Karviné.

Vysočina Pardubický Zlínský Moravskoslezský Královéhradecký Olomoucký Jihomoravský Jihočeský Liberecký Plzeňský Ústecký Karlovarský Praha Středočeský

Frýdecko-Místecký silniční průtah byl natolik "úspěšný", že se umístil se 17 661 hlasy na druhém místě této ankety v celé zemi.

Hned za vítězným sparťanským stadionem v Praze.

Někteří čtenáři z výsledků ankety vyvozují dokonce apel na nynější politické představitele města.

Karel Šlink z Frýdku-Místku také pro průtah v jeho městě hlasoval. "Drtivé vítězství této komunistické chlouby mne vůbec nepřekvapuje. Co mě ale překvapuje, je fakt, že právě lidé žijící ve Frýdku-Místku nemají zřejmě komunistům moc za zlé toto brutální znetvoření svého města, a tak je svými hlasy v komunálních volbách už dvakrát vynesli do vedení města," míní Karel Šlink.

"Zatímco v západní Evropě se už od padesátých let minulého století vedly tranzitní silnice a dálnice mimo městská centra po obchvatech a tunelech, naši soudruzi se rozhodli zlikvidovat část historického místeckého centra i frýdecké Wilsonovy třídy a zahltit město tranzitní dopravou doprovázenou množstvím hluku a výfukových zplodin," píše Karel Šlink.

Primátorka Frýdku-Místku Eva Richtrová řekla, že se vůbec nediví, že lidé vybrali právě průtah za největší hrůzu kraje.

"Protože bylo holým šílenstvím něco takového vůbec navrhnout a rozetnout město na dvě půlky i v době, kdy ještě doprava nebyla tak hustá jako nyní. Osobně velmi lituji těch lidí, kteří podél průtahu bydlí a musí trpět hlukem a exhalacemi. My bohužel neumíme odvrátit tyto jeho škodlivé důsledky. Právě proto se ale snažíme o co nejrychlejší stavbu obchvatu města, která by auta z města odvedla," říká starostka.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video