Diskuze

Hotel může zakázat vstup dětem, zastal se podnikatelů Nejvyšší správní soud

Nejvyšší správní soud potvrdil, že provozovatel hotelu může zakázat vstup dětem do 15 let v případě, že pro to má legitimní důvody a odpovídá to jeho obchodnímu modelu. Svým rozhodnutím tak zamítl kasační stížnost České obchodní inspekce, podle níž je takové jednání diskriminační a hotelům za opatření hrozila mastná pokuta.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Překvapivě rozumné rozhodnutí. A osobně bych byl i pro úpravu legislativy tak, aby tyto věci byly čistě v gesci provozovatele, tj. aby je nemusel prokazovat.

0 0
možnosti

J61a11n 93K93r77á48l

9. 6. 2022 11:35

Když jedu na dovolenou,chci mít za své peníze klid. Když jsme měli malé děti, tak jsme jezdili tam,kde nikomu nevadily.

5 0
možnosti

Já právě právník jsem. Vy ovšem evidentně nikoliv.

0 0
možnosti

Tohle patřilo ke komentáři pana Řiháka.

0 0
možnosti

Jde o běžnou praxi v mnoha přímořských lokalitách. Každý si může vybrat, jhsou zas hotely přímo zaměřené na rodiny s dětmi, mají pro ně speciální programy, mají tam au pair holky co děti hlídají, aby mohli rodiče na nějaký zájezd, atd.

Dost nechápu, co té ČOI vadí u nás.

9 0
možnosti

technická...když je hotel zaměřený na rodiny s dětmi, odmítne obytovat rodinu bez dětí?

0 0
možnosti

Na NSS mají, zdá se, rozum.

3 0
možnosti

Ve světě jsou adult only hotely standard. Fungují tam desetiletí. Můžete mi dát jeden příklad země, kde tento "precedens" vedl k zavedení hotelů zakazujících vstup ošklivých lidí? Děkuji.

11 0
možnosti

Trochu mi to udělalo zmatek v diskriminaci.

Ne každé dítě ruší klid, ale obecně vzato jsou děti mnohem hlučnější než dospělí. Takže mám právo zakázat vstup dětem, pokud chci vytvořit klidné prostředí pro hosty. Dobře, rozumím.

Ne každý róm krade či páchá jinou trestnou činnost, ale obecně (statisticky) vzato se nezákonně jednání u nich vyskytuje mnohem častěji. Může jim majitel zakázat vstup, pokud chce pro své klienty vytvořit bezpečné prostředí?

2 1
možnosti

Slušných Romů, kteří nikdy nespáchali žádný trestný čin, jsem potkala spoustu. Dětí, které by (do určitého věku) nikdy nehlučely, nějak ani jedno.

2 1
možnosti

P10e66t90r 75Š54k18o95d14a

9. 6. 2022 7:40

3x sláva za toto naprosto logické rozhodnutí R^

1 0
možnosti
Foto

Já fakt nechápu, proč bych jako majitel, měl mít povinnost svou službu prodávat všem, kteří ji chtějí. Já si ve firmě taky určuji, kterého zákazníka neobsloužím

3 0
možnosti

Protože vám to zakazuje § 6 Zákona o ochraně spotřebitele: "Prodávající nesmí při prodeji výrobků nebo poskytování služeb spotřebitele diskriminovat."

Je to obecné ustanovení a jsou obory podnikání, kde si vybírat celkem bez obav můžete, ale pak jsou živnosti, u kterých riskujete postih ze strany ČOI. Třeba když v hospodě odmítnou obsloužit hosta se slovy "tady je to jen pro bílý", tenhle způsob výběru hostů provozovatel v žádném případě legálně učinit nemůže.

1 0
možnosti

no, jedná se o jeden konkrétní případ, kdy soud rozhodl, že daný hotel má legitimní důvod k takovému opatření, v tomto případě nudismus. Pokud bude jiný hotel chtít nějakou skupinu osob vyloučit z poskytování služeb, bude to muset opět podložit relevantním důvodem. tedy ne jen tím, že je tam nechci.

2 0
možnosti

Důvod je “zajistit hostům klidné a tiché prostředí, které jim umožní nerušenou relaxaci“

2 0
možnosti