František Kučera přemýšlí nad odpovědí

František Kučera přemýšlí nad odpovědí - Kapitán hokejové Sparty Praha František Kučera přemýšlí nad odpovědí na otázku čtenáře iDNES, vlevo s ním sleduje otázky redaktor iDNES Zdeněk Janda | foto: MAFA - Ivan Rigel

Hokejistu Kučeru rozhovor úplně vyčerpal

P r a h a - Jeden z nejzkušenějších českých hokejistů devadesátých let, mistr světa a olympijský vítěz František Kučera vydržel více než dvě hodiny odpovídat na dotazy čtenářů. "Byl jsem z toho opravdu vyřízený," přiznal dvaatřicetiletý kapitán pražské Sparty. Kučera patří mezi elitní obránce extraligy, díky ohromnému přehledu a odolnosti byl i na posledních dvou světových šampionátech vyhlášen nejlepším bekem. Odpovědi najdete ZDEPodívejte se na fotografie.

"Byla to velká osobní zkušenost, nikdy jsem s on-line rozhovorem do styku nepřišel," říká hokejista, který stačil odpovědět na více než devadesát otázek. "Je to skvělé, fanoušci se nebojí vyjádřit názor, mohou se ptát na cokoliv." Reprezentační opora přiznala, že je škoda, že nemá internet. "Ale počítám s tím, že si pořídím alespoň počítač," doufá hráč.

Zde najdete odpovědi Františka Kučery

Kučera hájí dres Sparty od roku 1997, před tím sedm let působil v nejprestižnější světové soutěži - NHL. Během těchto sezon prošel třemi týmy (Philadelphia, Vancouver, Chicago), odehrál 354 zápasů a připsal si 96 bodů za 21 gólů a 75 asistencí. Jeho genialita ale vždy spočívala v defenzivní činnosti, i díky jeho šéfování zadním řadám se českému týmu podařilo v Naganu vybojovat historické zlato. Ve svém "oboru" vévodí také extraligovým statistikám, během 49 utkání má skvělou bilanci 47 plusových bodů (88-41). Umí ale i přesně a tvrdě vypálit, v dosavadním průběhu základní části se trefil semdkrát a asistoval u dalších 24 gólů.

Ligový matador se významně podílel na vzniku hráčské asociace, dosud je oficiálně jejím viceprezidentem. Kvůli osobním a pracovním povinnostem bude ale funkce asi těžko stíhat, což potvrdil i v nedávném rozhovoru. "Není žádným tajemství, že se svým bratrem rozjíždíme projekt zimního stadionu v Letňanech a to zabere spoustu času. Pravděpodobně se místa v hráčském sdružení budu muset vzdát," řekl Kučera.

František Kučera se narodil 3. února 1968 v Praze, měří 188 cm a váží 93 kilogramů.


Zde najdete dřívější rozhovor s Františkem Kučerou
         


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video