Diskuze

Plastové brčko vás po vyhození přežije, říká expert EU na ochranu přírody

Evropa by měla přestat produkovat věci určené k vyhození. „Brčkem vypijete colu za pět minut. Když ho pak vyhodíte, tak vás takový kousek plastu přežije,“ řekl v rozhovoru pro iDNES.cz ředitel Evropské agentury životního prostředí Hans Bruyninckx. Podle něj je třeba zavést hospodářství blízké přírodě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RS

Misto dlouhych uvah co takhle financovat v chudych zemich spalovny. Zabranilo by se znecistovani mori miliony tun odpadu. Teprve potom bychom se mohli bavit s cistym svedomim o brckach. V soucasne dobe je takova diskuze smesna.

0 0
možnosti
MU

"Evropa by měla přestat produkovat věci určené k vyhození"

Zlatej stredovek! Lidi meli malo, tak nevyhazovali. A kdyz uz neco vyhodili, tak se to bud rozlozilo (drevo, kuze), nebo aspon neskodilo (zelezo). ;-D

0 0
možnosti
MP

prestane výroba SPOTREBNÉHO tovaru? pretože všetko je už z výroby nastavené *** aby vydržalo max záručnú dobu +1 deň!

*** = populárne sklovo označujúce "pridanú hodnotu".

0 0
možnosti
PHH

Ten člověk to má v hlavě srovnané. Dobrý článek. Je škoda, že nezmínil, že dnes už existují plnohodnotné náhrady za plasty, které jsou biodegadabilní bez nepřiměřeného dopadu do ekosystému. Za mě děkuji.

2 1
možnosti
MV

Ti dobroserové netuší na které frontě bojovat dříve. Nedávno zakázali vinotékám stáčet víno do použitých PETek a nyní budou zakazovat brčka a uchošťoury. Jestli brčko přežije mě nevím ale EU určitě.

0 2
možnosti
PP

P13e55t91r 92P93l66o89t

23. 6. 2018 19:40

A prezervativy opet pouze ze strivek.R^

1 2
možnosti
LP

...jo, ty budou taky sdílené, páč je přece neekologické/neekonomické kupovat si svoje 8-o

0 0
možnosti
JK

Na jednu stranu je to fajn, ze tlak verejnosti nuti velkovyrobce uvazovat vice ekologicky, na druhou stranu to tempo je zoufale pomale, brcka a plastove pribory tvori jen zanedbatelny zlomek cele plastove tragedie. Kdyby zakaznici zacali v obchodech hromadne bojkotovat treba plastove lahve a dalsi plastove vyrobky, tak by plastovi vyrobci byli donuceni prejit na ekologickou vyrobu mnohem rychleji nez jsou jejich dnesni sliby "za nekolik let s velkou slavou zrusime plastova brcka". Aneb plastovy prumysl stale chce urvat co nejvic zisku na ukor zivotniho prostredi, dokud se lide jeste masivne nebouri. Pritom sila zakazniku by jej mohla donutit k rapidni zmene mnohem rychleji, protoze vetsina plastovych alternativ uz davno existuje!

2 3
možnosti
PHH

Jenomže zatím není důvod k tomu, aby se zákazníci sami odnaučili špatným návykům. Prodejci nás zkazili, my si zvykli a teď jsme v rejži. Tech pár nadšenců, kteří se snaží, je jen pár, ale díky za ně.

1 1
možnosti
LP

OK, plastový brčko oželím. Uchošťoury budou dřevěný, plastovej příbor je stejně na nic a plastové jednorázové nádobí je naprosto odporné. Potud souhlas, ale na auto si sahat nenechám ;-)

2 0
možnosti
PK

Za tisíc let budou archeologové jásat až takové brčko najdou.

2 2
možnosti
PP

P62e70t45r 48P92l78o75t

23. 6. 2018 19:42

Az se konecne bude dostavovat treba D11;-DR^

4 0
možnosti
VZ

Přežije nás hlavně EUbyrokracie a blbost protože ta je věčná!!?

3 3
možnosti