Diskuze

Komentář ruského ministra ke Koněvovi byl zbytečný a urážlivý, řekl Hamáček

Ministr vnitra a předseda ČSSD Jan Hamáček v pořadu Otázky Václava Moravce komentoval výrok ruského ministra kultury Vladimira Medinského, který přirovnal starostu Prahy 6 k vůdci regionální odbočky nacistické strany NSDAP. Podle Hamáčka Medinskij promeškal příležitost mlčet a jeho komentář byl zbytečný a urážlivý.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Ten komentář ruského ministra, byl fakt za čárou. Na druhé straně polívat pomníky barvou osvobotitelů i když Koňev byl rozporuplná osobnost, tak to se děje jen v Česku. A mnohým vadí i na obyčejných pomnících i srp a kladivo třeba jen na zobrazení vlajky. I když to byl jeden ze státních symbolů tehdejšího SSSR. A ty nápisy o krvavých rukou? Napoleon měl taky ruce od krve a nikdo ho ve Francii i jinde ve světě červenou barvou nepolévá. No tak snad si to Praha nějak vyřeší.

0 0
možnosti
MS

Taky můžou Koněvovi vyměnit hlavu, dát mu do ruky samopal a změnit ho na prostého vojáka. A na cedulku napsat. Na památku padlých vojáků při osvobozování Prahy. Ona tedy Praha byla de facto svobodná a sověti likvidovali jen jednotlivá ohniska odporu. :-)

1 0
možnosti
NG

Oni vůbec naši politici, ať již regionálního či celostátního významu jsou nabubřelí a zapomínají na diplomacii a opatrné vyjadřování, na umění diplomaticky nic kontroverzního raději neříct a hlavně nemíchat do prezentace své funkce svůj osobní názor. Politické pole je jim divadelními prkny a občané, za jejichž odvedené daně si pohodlně žijí, jsou jim za tupédiváky, kteří mají spolknout všechny návnady a chytit se na všechny hozené navijáky.

4 2
možnosti
PM

Tak ať si soudruha Koněva jeho soudružka dcera odveze. Může si vzít i soudruha Zemana a bude pokoj.

8 4
možnosti
Foto

"Naš čelověk v Prage" je přece v kanceláři soudruha Kellnera, ne na Hradě!

0 0
možnosti
LP

Koněva naložit a převézt tomu v RUDEJCH TRENKÁCH na chalupu na Vysočinu, nebo rovnou do Moskvy[>-]

3 3
možnosti
Foto

Hamáček tak může někomu něco povídat.

3 4
možnosti
JN

J58i29ř48í 31N35o85s23e59k

8. 9. 2019 19:02

neúcta k historii je nám vlastní ....dříve se komunista hrdě nazýval komunistou a byl na to hrdý....dnes jsou všichni "aktivisté"....neutrální nic neříkající a pokrytecké...pokrytectví dneška je obludné...řeknete pravdu a jste přinejmenším podivín

4 6
možnosti
TB

Oni byli někteří i hrdými nacisty.

6 0
možnosti
JV

Nevím, jestli jsou taková prohlášení dobře načasovaná v době, kde se Česko pomalu vrací do ruské sféry vlivu.

0 7
možnosti
PK

Což o to. Maršál Koněv je pro nás kontroverzní postava, ale v zásadě nejde o sochu. Spíše o to, že se jeden starosta z regionu míchá do něčeho, čemu vůbec nerozumí. Ona se celá věc dala vyřešit úplně jinak a elegantněji. Jenže to by se o tomto podprůměrném politikovi tolik nepsalo, že?

Když ovšem člověk uvažuje o symbolech 2.světové války. Vždyť to není tak dlouho, co poslanec parlamentu ČR za Pirátskou stranu Pikal, na svém profilu mimo jiné napsal že "si kontroloval jen některé osobnosti, například „válečné letce, co v zásadě jen plnili rozkazy.“

Více na: https://www.euro.cz/blogy/pirat-co-v-zasade-mluvi-z-cesty-1407480#utm_medium=selfpromo&utm_source=euro&utm_campaign=copylink

A co k tomuto lze říct? Vlastně ani nic. Jen to, že si jako národ volíme do funkcí hloupé lidi, jež o historii nemají žádné ponětí. Ba co hůř. Nemají úctu k těm, kteří položili život za jejich budoucnost. Však kopat do mrtvol je tak jednoduché a v zásadě bezpečné. Je to smutná pravda a jeden z důvodů, proč politikům TOP 09 a Pirátské strany nedůvěřuji.

14 9
možnosti
TB

víte jak si, jako symbol osvobození, spíše představoval symbol padlých sovětských vojáků na území Protektorátu Čechy a Morava, než zrovna Koněva. ten mne jako symbol jaksi nesedí.

3 2
možnosti