Diskuze

Odchod státu z věřitelského výboru H-Systemu vítáme, řekli klienti v Rozstřelu

Nejvyšší soud před týdnem ukončil spor mezi klienty zkrachovalé společnosti H-System a insolvenčním správcem. Členové bytového družstva, kteří si svépomocí dostavěli byty v Horoměřicích, se mají podle verdiktu vystěhovat. O aktuálním vývoji v kauze hovořili v diskusním pořadu Rozstřel.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RB

Tak je logické, že odešel zrovna stát. Dostali příkaz od estébáka Bureše, aby odešli, aby ti, co stavěli na pozemcích, které jim nepatří, mohli i nadále tyto pozemky neoprávněně obývat a on byl považován za lidumila. To, že v roce 2014 okradl stát jiné opravdu podvedené klienty v jiné kauze a ještě jim vyměřil slušné penále, o tom už samozřejmě podvodník Bureš neřekne ani slovo. A taky se tak stalo proto, že v tom má samozřejmě podvodné prsty i Zeman.

Prostě vláda podvodníků se soudně uznaným lhářem Zemanem si dělá, co chce, ale to voliči koblih a hradní loutky vidět nechtějí.Rv

0 1
možnosti
Foto

Spise nechce stat v budoucnu mit jeste vetsi podil na silovem exekucnim vystehovani, ke kteremu se schyluje. Takovy alibizmus ...

0 0
možnosti
Foto

Podle mne existuje jedine spravne reseni:

Rozporovat u Ustavniho soudu ustavnost celeho insolvencniho zakona.

Nejsem pravnik, ale proste nechapu ze zakon umoznuje:

- aby ve veritelskem vyboru nebyl druhy nejvetsi veritel

- aby spravce konkurzni podstaty mohl do konkurzu zahrnout veci, ktere v dobe konkurzu neexistovali

- aby to cele trvalo dvacet let

- aby nesmyslny prodej pozemku pod cenou z konkurzni podstaty byl legalni, pokud to schvali soud a veritelsky vybor

atd.atd.

Cokoliv jineho, vcetne odskodneni, je jen dukaz ze nas pravni system nefunguje a fungovat nebude ...

1 1
možnosti
PN

P98e58t33r 98N70o74v39á50k

3. 8. 2018 10:15

SBD Svatopluk není věřitelem a jeho založení je čistě účelové s cílem podojit důvěřivce.

O zahrnutí pohledávek rozhoduje věřitelský výbor na návrh správce a schvaluje je soud...

Hlavním viníkem protahování konkurzu je SBD Svatopluk, které podávalo další a další žaloby, ale s žádnou neuspěli.

Neexistuje něco jako prodej pod cenou pokud někdo nabídne vyšší cenu.

Obrovskou chybou ovšem je, že lze vyvést nemovitosti z konkurzu pomocí exekuce, ale to je chyba v exekučním zåkoně..

0 1
možnosti

Takže nakonec to těm lidem co žijí v cizích domech a ještě je svévolně upravují zaplatíme my všichni i když oklikou. Finančák a sociálka se vzdají svých pohledávek (jinak by byly uspokojeny jako první -mají přednost) aby na ostatní více zbylo a netrvali na prodeji domů té jedné skupiny. Kdo na finančáku a sociálce toto rozhodl by měl být hnán k odpovědnosti, protože pohledávky státu rozhodně z čeho uspokojit je ...

3 3
možnosti
FP

Nikdo nemuze byt uspokojovan přednostně.

1 1
možnosti
Foto

Tak domy chtěli družstevnici dávno odkoupit?Ovšem za cenu,kterou si určí sami a ne jakou určí konkurstní správce.Jeho cena byla 120 milionu za vše,což při dnešních cenách nemovitosti kolem Prahy není žádné drama.Družstevníci s tím vším chtějí pěkně po česku "vychcat",stejně jako před dvaceti lety.Těch 950 lidí,co na rozdíl od družstevníku přišli uplně o všechno,o ty se už nikdo zajímat nebude....?

8 3
možnosti
IV

To družstvo zastupuje 620 lidí, nikoliv 60.

1 1
možnosti
KD

Tak podle fotek je vidět, že zástupci drużstva Svatopluk jsou vcelku vysmátí;-D

2 2
možnosti
JV

Největší podvodník z celé kauzy je po 12 letech v pohodě a poškození se ani po 20 letech nedomohli spravedlnosti. A takhle my si tu žijeme... Rv

6 0
možnosti
VM

V pohodě? Byl 12 let ve vězení. To teda byla pohodička.

2 0
možnosti
JK

Je mne jedno jak to dopadne, ale jsem přesvědčen že žiji v banánové republice. Závěry soudu se ignorují, nejspíš dojde k nezákonnému zvýhodnění některých věřitelů.

To že státní správa vycouvala z výboru je v celku pochopitelné, soud rozhodl, nyní je to na insolvenčním správci. Státní instituce bude vždy uspokojena v plné výši a přednostně v prvním pořadí.

Hlavně ať to nestojí další veřejné peníze.

0 2
možnosti

tím že odešli se pohledávek vzdají

0 5
možnosti
Foto

Z odůvodnění NS:

Svatopluk (S) byl zapsán 2.3.98 s předmětem podnikání pronájem nemovitostí, bytových a nebytových prostor. 18.5.98 uzavírá H-System (H) s S nájemní smlouvu s tím, že S je oprávněn užívat nemovitosti k výstavbě. 29.7.98 se uzavřel mezi H a S dodatek smlouvy, že S je povinen poukázat nájemné k rukám H ve výši 1 milion k 31.12. každého roku. Dne 7.10.98 vzniká mezi H a S kupní smlouva na pronajmuté stavby bez kupní ceny a s nečitelnými podpisy.

3.11.98 je vyhlášen konkurs, správcem Kudláček (K). 28.5.99 S žádá K o povolení pokračovat ve výstavbě. 7.6.99 K nemá námitky pokračovat tam, kde je S stavitel a stanovuje podmínky co a jak se smí stavět. 19.10.99 věřitelský výbor většinou 4 hlasů navrhuje konkursnímu soudu, aby vydal souhlas s prodejem. 3.11.99 soud nařizuje věřitelskému výboru i K zdržet se realizace prodejů, dokud nebude doplněna konkursní podstata. 20.1.00 K zproštěn funkce správce a jmenován Monsport (M).

26.5.00 M sděluje S, že nájemní smlouvy z 18.5. a 2.8.98 jsou dle zákona neúčinnými právními kroky a vyzývá S, aby ukončil stavební práce a vyklidit prostory do 30.6.00. Dne 30.5.03 konkursní soud rozhodl, že nájemní smlouva a dodatek jsou neúčinné právní kroky.

Ani S, ani věřitelský výbor a ani H nerozporovali fakt, že K zapsal domy a pozemky do konkursní podstaty již 16.9. a 22.12.99.

Závěrem, domy ani pozemky nikdy současným obyvatelům nepatřily, jsou tam doposud jen v nájmu. Domy i pozemky jsou už 19 let zapsány do konkursní podstaty, což všichni účastníci vědí nejpozději již od roku 2004, kdy všem zúčastněným byl doručen rozsudek.

13 2
možnosti
JB

J73a53n 43B48l32a50n91a

2. 8. 2018 15:35

Realita je taková, že k vystěhování nedojde, rozhodnutí tří pomatených soudců NS, ÚS zruší, protože jinak by to doputovalo k ES a ten 18 roků souzení netoleruje.

2 10
možnosti
MP

Dohodli se, že dohromady jsou ochotni zaplatit 30 milionů korun, průměrně přibližně půl milionu korun na jednoho člověka.

To je 60 domů? Nebo kolik jich teda je?

Jestli jsem se díval dobře, tak na fotkách tu byly vidět i hrubé stavby.

Hrubá stavba za půl mega 8-o, to by byli hodně nízko.

1 2
možnosti
JV

Sice to je dost málo, ale platili by to už 3x. Poprvé když dali peníze h-systemu, podruhé když si sehnali peníze na dostavbu a teď, když to musí odevzdat. A mimochodem, jakou cenu bybta nemovitost měla v současnosti, pokud by ji nedostvěli? Uvědom te si, že v té době to byla jen jrubá stavbe bez střechy, k tomu přičtěte 20 let dešťů, sněhu, mrazu, vandalů feťáků a bůh ví čeho ještě. Takže jen pozemek s hromadou suti a i díky tomu, že to tehdá doatavěli, tak se zvedla cena lokality...

4 8
možnosti
EH

Zase pozvali jenom členy toho družstva Svatopluk a jiného klienta ne?

1 1
možnosti