Diskuze

Desítky lidí čekaly v mrazu na dotace na kotle. Popíjela se slivovice

Bez ohledu na více než desetistupňový mráz čekalo v noci před krajským úřadem v Ostravě asi šedesát lidí. Důvodem je zahájení přijímání žádostí o dotace na moderní kotle, které pokryjí až dvě třetiny pořizovacích nákladů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

bara.obava

4. 2. 2012 2:26
drsne video

8-o

0 0
možnosti

MikeXH

2. 2. 2012 7:55
Trochu to podcenili no

... ale neberte 60 tisíc jen tak, byť je v podmínkách dotace, že kotel si musíte koupit sami a kraj vám pak vyplatí max. 60 tisíc. Sranda je, že musíte i dokázat, že starý kotel je zlikvidovaný.

0 0
možnosti

nezavislypolitologamater

1. 2. 2012 13:15
Asi takhle

někdo vyrábí drahé a vzhledem k vysoké ceně prakticky neprodejné kotle, tak pár chytrých hlav dalo hlavy dohromady a dotace je na světě. To, že lidé topí vším možným, protože nemají peníze na dražší palivo a ani po výměně kotle samozřejmě z tohoto důvodu nebudou kupovat kvalitní uhlí, dřevěné pelety atd. není podstanté, hlavně, že se vyčerpají dotace a pár chytrých hlav si rozdělí zisk....

1 0
možnosti

okupant_bez_prace_2

1. 2. 2012 13:50
Re: Asi takhle

hm, ono těch 300 kotlů prodaných navíc, vytrhne výrobce a prodejce.

A navíc, jak chceš donutit někoho, aby si koupil tu či onu značku? Ha?

Trochu mimo, ne?

0 0
možnosti

svída krvavá

1. 2. 2012 13:14
ekologie naruby

Kdysi to byla hysterie s plynofikací obcí, poté přímotopy, obojí dopadlo špatně. Teď přišly kotle na uhlí - prodejci se potřebují zbavit zboží, které nejde na odbyt a ministerstvo se bude honosit pomocí obyvatelstvu Moravskoslezského kraje v situaci nedýchatelného ovzduší. Řeší se důsledky, nikoli příčiny, dusit se můžete dál. Hlavně, že budete mít nový kotel. Uhlí zdražuje a bude ho stále méně. Navíc to není obnovitelný zdroj, musí se logicky vyčerpat. Je to zločin, kterými nám chtějí zalepit ústa a oči. Nenechte se oblbnout a běžte demonstrovat za čisté životní prostředí, aby vaše děti nebyly nemocné, aby nebyla porušena naše DNA a neumírali jsme na nádorové a kardiovaskulární nemoci čím dál víc.

0 0
možnosti

Host8

1. 2. 2012 12:29
Nyní dotace, pak daň na uhlí.

0 0
možnosti

Kefalín1

1. 2. 2012 12:13
To jsou ti smraďoši, kvůli kterým ani neotevřete okno,

nevyvětráte? A ještě za ničení ovzduší a zdraví lidí dostávaj dotace...

0 0
možnosti

okupant_bez_prace_2

1. 2. 2012 12:46
Re: To jsou ti smraďoši, kvůli kterým ani neotevřete okno,

kdepak, to nejsou ti smraďoši jak ty říkáš. To jsou ti, kteří něco v hlavě možná mají a pochopili, že mohou s pomocí investovat do něčeho, co pomůže nejen jim, ale i okolí.

0 0
možnosti

Miloušek

1. 2. 2012 12:04
To už tu bylo ne?

Myslím, že už někdy po "převratu" slibovali a dávali, když si člověk pořídil elektrokotel. Pak si mocní a všehoschopní udělali z ČEZu dojnou krávu, ideoekologové z jaderných elektráren bubáka a elektřina zdražila tak, že s ní netopí ani boháči. Ceny paliva jsou (myslím si) stanoveny podle výhřevnosti tak, aby levné topení bylo pracné (dřevo v kládách) a pohodlné drahé (peletky, uhlí do automatických kotlů).

No a jak to dopadne s těmi "šťastlivci", kteří dostanou dotaci a posléze zjistí, že bezpracné ale "ekologičtější" topení je dražší? Že topením v "klasickém" kotli mohou ušetřit 10 nebo i 20 tisíc ročně?

Začnou znovu čoudit ale na černo. Protože se ale zavázali že nebudou jiný kotel používat, budou dávat "kontrolorům" úplatky aby neplatili pokuty.Jediná cesta s toho bordelu je, docílit snížení cen "pohodlných" a "ekologických" paliv. Když budu vědět, že nemusím celou zimu hnout zadkem a topím levněji (nebo stejně draho) jako soused hnědým uhlím, tak dám rád za kotel o 60 tisíc víc.

0 0
možnosti

/dev/null

1. 2. 2012 11:14
Primitivní systém

To není státní správa ale kasino a korupce. Pokud je nějaký zákon o

dotacích, a objem prostředků na tyto dotace, tak správný princip je

vydělit prostředky počtem žádostí a každému přidělit stejnou částku.

Nikdo by nestál frontu, ani nemohl uplácet kvůli předbíhání.

0 0
možnosti

okupant_bez_prace_2

1. 2. 2012 11:19
Re: Primitivní systém

v zásadě máš pravdu, ale bylo dlouho dopředu avizováno, že kdo dřív přijde, ten dřív mele. A taky se od počátku řeklo, že jde o pilot. Pokud to bude v praxi fungovat, spustí se další vlna dotací.

0 0
možnosti

sigenius

1. 2. 2012 11:11

Až budou mít kotel, tak si udělají teplo. Teď jim je tedy jedno, jestli stojí venku, nebo doma.

0 0
možnosti

mamsrb

1. 2. 2012 11:07
Socialismus v Ostravě v praxi

Fronty na dotace, ještě chybí fronty na banány.

2 0
možnosti