Diskuze

V Česku je první případ mutace delta plus. Má ji třicetiletá žena z jižní Moravy

V České republice se šíří hlavně varianta koronaviru delta, původně označovaná jako indická. Experti zachytili v Jihomoravském kraji také jeden případ nové varianty delta plus. Informovala o tom mluvčí Státního zdravotního ústavu (SZÚ) Štěpánka Čechová. Na šíření této mutace viru bude podle vicepremiéra Jana Hamáčka nutné reagovat, změnu protiepidemických nařízení podle něj ale vláda neplánuje.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

A ja se tesil, ze uz tu bude gama.

0 0
možnosti
MU

A není náhodou delta+ (podobně jako Škoda+) jen obyčejná delta, akorát má něco nalítáno? ;-D;-)

1 0
možnosti
AK

No a kde ta pani to chytila jsem jaksi nenašel v článku.

0 0
možnosti
JK

To je nějaká limitovaná edice?

2 0
možnosti
Foto

„Na šíření této mutace viru bude podle vicepremiéra Jana Hamáčka nutné reagovat, změnu protiepidemických nařízení podle něj ale vláda neplánuje." Jak to chápat od českého H. Honzy? Nic o té mutaci nevíme, čísla po týdnu mírného růstu stagnují, či se spíš lepší, vláda žádná nová opatření nepřijímá, ale musí nutně reagovat. Opravdu tomu nerozumím ...? Jediné, co bych přivítal, je tlačit na proočkovanost, staihnout poočkovat vakcíny, které máme ... s tím samozřejmě souhlsím.

1 0
možnosti
JZ

Další písmeno v řecké abecedě je epsilon, nikoli plus. Jenže asi není tak sexy jako delta. Nebo že by delta bylo větší strašidlo? Každá další mutace se nám víc přizpůsobí. V zájmu viru je hostitele nechat žít a obtěžovat ho jen tak, aby ho dál roznášel. Hostitel v posteli zalezlý nic neroznosí a taková mutace vyhyne.

1 0
možnosti
Foto

Epsilon už existuje, spíš bych řekl že Delta a Delta plus jsou podobné. Epsilon je mutace na kterou moc nefunguje očkování (resp. mRNA mezi 50-70%, vektorový na tom budou hůř), ale ten se naštěstí nestačil rozšířit. V zájmu viru není vůbec nic, vir totiž nemá nějaké zájmy a inteligenci. Mutace vznikají zcela náhodně, jako chyby při replikaci. A představte si, že stejně tak jako může vzniknout skoro neškodná mutace, tak může klidně vzniknout mutace 1000x smrtelnejší ale s delší dobou inkubace a infekčností už při inkubaci, aby hostitel daný virus stačil roznést. Je to jen o pravděpodobnosti :-)

0 0
možnosti
LV

Takže varianta delta je už celoplošně dominantní. Ještě před týdnem strašil Hořejší a Flégr, že to přijde v srpnu a že to bude masakr.

Ačkoliv - masakr už měl být dávno, před třemi týdny vyhrožoval Kubek smrtící vlnou kovidu kvůli otevřeným stadionům v Budapešti a Londýně. Další bubáci nevyšli, je třeba opět najít strašáka. Tentokrát delta plus. Co to bude za měsíc?

8 0
možnosti
PP

Budou se přidávat pluska jako u ledniček až skončíme u Delta++++.

1 0
možnosti
Foto

Nejlepší bude její bydliště a okruh asi 50 km srovnat se zemí a vypálit. Pro jistotu!!!!

8 0
možnosti
LV

A zaplavit vodou, samozřejmě převařenou. ��

5 0
možnosti
PH

P95e55t48r 43H65e10r42m56a

20. 7. 2021 1:04

Zajímavé že se nikde nepíše že kvůli deltě začali teď vynucovat negativní test při ukončení karantény jako na počátku, takže kolega po 14 dnech má smůlu a zůstává doma. Mě se loni v září nikdo ani neotezoval kontaktovat

1 0
možnosti