Zdeňka Kořistku středeční verdikt soudu příjemně zaskočil.

Zdeňka Kořistku středeční verdikt soudu příjemně zaskočil. | foto: ČTK

Dalík mi zničil život, zhodnotil Kořistka kauzu s úplatkem

  • 60
Exposlanec Zdeněk Kořistka ve středu u soudu prokázal, že mu Marek Dalík a Jan Večerek před lety nabídli úplatek za hlasování proti vládě Stanislava Grosse. I když to pro něj bylo zadostiučinění, z celé kauzy je znechucený. "Dalík mi zničil život," řekl v on-line rozhovoru se čtenáři.

Zdeněk Kořistka po Marku Dalíkovi žádnou náhradu škody žádat nebude. "Tyto věci v tuhle chvíli neřeším. Mám před sebou jednání u Vrchního soudu v Praze, kde jsem se odvolal proti rozsudku ve věci ODS, která mě žaluje a chce 10 milionů a omluvu," uvedl Kořistka.

Doufá, že i tady uspěje. "Do středy tohoto týdne jsem o stavu naší justice neměl žádné iluze. Po verdiktu vrchního soudu se důvěra alespoň malinko navrátila. Snad to nebude jen jednostranný záblesk," věří bývalý poslanec Unie svobody.

.ODPOVĚDI ZDEŇKA KOŘISTKY ČTĚTE ZDE

Na základě jakého důkazu rozhodl soud v jeho prospěch, nechtěl Kořistka prozradit. "Počkejte si na rozsudek i jeho zdůvodnění. V soudní síni zaznělo stručné zdůvodnění a přesto všichni nezaujatí přítomní konstatovali, že má logiku a je správné," dodal Kořistka.

Celá záležitost s uplácením byla tečkou za jeho kariérou poslance. "Tato kauza mi zničila nejen život, ale ukončila i mou politickou kariéru. Po ukončení poslancování jsem oprášil živnostenský list a pracuji sám na sebe," svěřil se Kořistka.

Případ ale ještě může mít pokračování. Ostravská státní zástupkyně Tamara Kornasová nevyloučila, že kauzu uplácení Dalíka s Večerkem znovu otevře. Nejprve ale musí prostudovat spis.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video