Diskuze

Czech made? K čemu to?

Označení Czech made, které má výrobkům nebo službám dávat punc kvality, v úterý dostaly víno Müller Thurgau ze Znovína, Balakryl Tebas, tiskopisy, sešity a obálky z Krkonošských papíren, pojištění Hutnické pojišťovny, cementobetonové monolity od Dopravních služeb Uherské Hradiště a slaboproudé systémy Security Technologies.
Národní cenu za jakost obdržely podniky Tesla Sezam a Stavmont Kroměříž.
Podobných ocenění už padlo na tisíce, ale s kvalitou je to problematické.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

JFK

9. 1. 2002 11:53
ztk
Zapoměli jstze uvést Mac bůček tj. přejmenovaný Mac Bacon, který je rovněž Czech made!
0 0
možnosti

občan

14. 11. 2001 16:03
Cena za jakost
Myslím, že podobné iniciativy tady byly a budou, ale vždy je nutno mít na paměti, k čemu takový certifikát slouží. Můj názor je, že v záplavě ISO norem, specifických požadavků zákazníků, legislativy obzvláště v souvislosti s EU, by firma musela zaměstnávat spoustu pracovníků, kteří by pouze organizovali získávání potvrzení a certifikátů. Každý by se měl rozhodnout: dá mi certifikát možnost zvýšit prodej, zisk, získat (udržet) trhy? Pokud ne, není o čem uvažovat.
0 0
možnosti

xxx

28. 11. 2001 6:31
Re: Cena za jakost
Myslím si, že problémem je uvažování o podobných oceněních a certifikátech. Každá činnost uvnitř organizace by měla přinášet "přidanou hodnotu" a striktně vycházet z podnikatelské vize organizace. Stejně tak tomu je i v oblasti koncepce kvality. V případě, že tomu tak není, zaměstnávají organizace pouze "lidi navíc" a platí za získání "různých certifikátů". Proto souhlasím s kolegou.
0 0
možnosti