Diskuze

Vakcína proti chřipce bude jen pro devět procent Čechů, přiznal Prymula

Česko má na letošní podzim přislíbeno od výrobců pouze na 900 tisíc dávek vakcíny proti chřipce. Ideální proočkovanost by přitom byla 75 procent, tvrdí Roman Prymula. Toho je však náročné dosáhnout, v Česku je podle něj špatně nastavený systém přeobjednávání vakcín pro lékaře, výrobní kapacity dodavatelů jsou navíc omezené.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Již je to několik let, co se nechávám očkovat a od té doby nevím, co to chřipka je. Pracuji přitom v místě s velkým pohybem lidí, takže ji mám kde chytit. Rádoby chytrákům, typu jedna paní povídala, že potom chřipku stejně dostala, bych doporučila nechat se očkovat, dokud bude čím.

0 0
možnosti

Již je to přes 50 let, co se nenechávám očkovat a nevím, co je to chřipka. Doporučuji každému zvážit, zda je v rizikové skupině a podle toho se zachovat.

0 0
možnosti
Foto

Výborně. Jsem rád, že to nebude povinné. Proti chřipce jsem se nikdy očkovat nenechal a doufám, že se nebudu muset nechat povinně očkovat proti koroně...

0 0
možnosti

A kolik je u nás zdravotníků, kteří ji všichni zřejmě tentokrát budou chtít? Na důchodce a vážně nemocné moc nezbyde...;-(

0 0
možnosti
Foto

Nikdy jsem ji nevyužil, ikdyž nabízeli v práci zdarma. Takže rád přenechám svoji dávku vakcíny někomu jinému.

1 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Kdysi ve firmě nám to nabízeli zadarmo. Ze šťastlivců, kteří se nechali očkovat chřipana chytla většina. Neočkovaných naopak minimum. Chřipka stejně mutuje a je jen loterie, jestli z těch pár kmenů ve vakcíně zrovna letos chytnete ten správný. Podívejte se na proočkovanost zrdravotníků, kteří o tom něco vědí a pak si můžete udělat obrázek.

0 3
možnosti

Chtějí vyvolat paniku aby ty vakcíny udali?

0 3
možnosti
Foto

jsou tři typy chřipek vakcína vždy jen na jeden z nich taď bude jaká vakcína?

0 1
možnosti

Neni ta vakcina proti chripce nahodou obvykle proti vice kmenum?

1 0
možnosti

D65a54v74i35d 94P24e18t28r

28. 6. 2020 20:19

Nechávám se očkovat každý rok, tak snad s tím bude má lékařka počítat. Ta těch 500Kč mi to stojí, abych nebyl na několik týdnů vyřazen z práce. Ovšem je škoda, že se nedostane na všechny, což může mít v případě souběhu s covidem docela těžké důsledky.

2 0
možnosti

P91e46t69r 17T23i61n72k44a

28. 6. 2020 20:32

Do očkování proti COVID půjdete také? To už bude extra koktejl.

3 1
možnosti

On existuje někdo, kdo by si to nechal píchnout?

3 4
možnosti

Jestli sem to pochopil spravne, minule roky si to nechalo pichnout kolem 800 tisic obcanu CR.

0 0
možnosti