Diskuze

Chřipka nezmizela, laboratoře jen nemají vzorky. Praktici nespolupracují, tvrdí

Státní zdravotní ústav (SZÚ) nemá dost vzorků chřipky ke sledování. Praktici nespolupracují a netestují pacienty, protože jde o nehrazenou a dobrovolnou aktivitu, tvrdí. Monitorování chřipky je přitom důležité pro sledování cirkulace viru i vývoj vakcín. „Test na chřipku je drahý a na léčbě nic nemění, lékaři ho tedy běžně nedělají,“ tvrdí předseda praktiků Petr Šonka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Tak hlavně vás praktici dneska s příznaky chřipky nepustí do ordinace, takže těžko můžou nabírat vzorky, že?

2 0
možnosti
JP

Nejdřív lidem vysvětlete, co je chřipka. A ne tak, jako vždycky.. Tedy: Můžete mít rýmu a teplotu nad 38 a k tomu bolesti kloubů a hlavy...

Klouby, svaly bolí z horečky. Rýma u chřipky často nebývá (ne vždy). A horečka je většinou nad 39 a trvá několik dní. Chřipka typu A položí člověka do postele z plného zdraví během 2 hodin. Člověk je vyčerpaný, zchvácený. A má problém doplazit se 1x denně na wc. Takový je průběh u většiny lidí, u kterých se nemoc projeví.

Mnoho lidí nazývá chřipkou plošně všechny respirační virózy způsobené mnoha různými viry, ale nikoliv těmi chřipkovými.

9 0
možnosti
Foto

J65i20ř94í 72Š57v93a91g84r

25. 1. 2022 17:41

Zlí praktici netestují na chřipku, protože to na léčbě pacienta nic nemění (zda ji má či ne), avšak data pak mohou chybět při vývoji aktuální vakcíny. A proč tedy už dávno v rámci prevence tato data nejsou požadována a jejich odběr zajištěn, pokud jsou natolik důležitá? Inu proto, že jsme v ČR.

2 0
možnosti
KV

Protože to nikdo nechce platit.

1 1
možnosti