Jiří Janeček a Jakub Olbert z iniciativy Chcípl PES. Premiérovi Andreji...

Jiří Janeček a Jakub Olbert z iniciativy Chcípl PES. Premiérovi Andreji Babišovi dávají ultimátum sedm dní na odvolání ministra vnitra Jana Hamáčka z vlády než přestanou nosit povinné roušky. (21. února 2021) | foto: Chcípl PES

Iniciativa Chcípl PES požaduje demisi Hamáčka. Jinak nebudou nosit roušky

  • 611
Iniciativa Chcípl PES požaduje po premiérovi Andreji Babišovi aby do sedmi dnů odvolal z funkce ministra vnitra Jana Hamáčka. Pokud Hamáček sám neodstoupí nebo ho premiér neodvolá, iniciativa vyzývá, aby všichni, kteří s tímto požadavkem souhlasí sundali a přestali nosit své roušky. Odpočet dní ultimáta chtějí demonstrativně psát číslovkou na své roušky.

Iniciativa Chcípl PES, která sdružuje protestující podnikatele, v neděli vyhlásila své ultimátum, kdy požaduje, aby z vlády odešel ministr vnitra Jan Hamáček. Premiér Andrej Babiš ho má do sedmi dnů odvolat nebo má sám Hamáček podat demisi.

„Na tuto demisi bude mít 7 dní. Dnes si na své roušky napíšeme číslo 7, zítra 6, v úterý 5, ve středu 4, ve čtvrtek 3, v pátek 2, v sobotu 1 a v neděli zahazují všichni co souhlasí s našim požadavkem své roušky, v případě, že pan Hamáček neodstoupí!,“ píší zástupci Chcípl PES. Tím chtějí vládu upozornit, že jí „běží čas“.

Pokud k odchodu Hamáčka z vlády nedojde, stoupenci iniciativy Chcípl PES hrozí, že na protest sundají a nebudou nosit roušky na povinných místech. „Nebudeme je nosit, dokud vláda nezačne používat zdravý rozum,“ řekl v neděli iDNES.cz za Chcíp PES Jiří Janeček.

Demisi Hamáčka iniciativa žádá po kontroverznímu tendru na dodávku testů pro školáky, na kterém se ministerstvo vnitra podílelo. „Nedokážeme si představit, že po tom, co podal člen komise trestné oznámení na manipulaci s touto zakázkou, že by se čestný policista podíval do očí člověku, který takto protestuje a vyzývá ho k dodržování zákona!,“ míní představitelé iniciativy.

Iniciativa Chcípl PES v pondělí vyzvala celou současnou vládu premiéra Andreje Babiše k demisi. Stanovena má být úřednická vláda, která nastaví logická a plnitelná pandemická opatření, která budou dávat smysl.

10. února 2021

Chcípl PES

Iniciativa vznikla jako výzva podnikatelů z gastronomie s cílem ukázat na nesmyslnost vládních opatření. Snaží se propojit podniky ze všech oborů a hledat společné cesty řešení situace kolem pandemie. Chcípl PES má již podanou žádost o založení politického hnutí, chce kandidovat v podzimních sněmovních volbách.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video