Diskuze

Chci bojovat za svobodu. Češi mají o legii na Ukrajině zájem. Musí však čekat

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj o víkendu oznámil vznik cizinecké legie. Do bojů na Ukrajině se chtějí zapojit i Češi. Ti však musí dostat povolení od prezidenta Miloše Zemana. To zatím nepřišlo. Redakce iDNES.cz mluvila s dobrovolníky, kteří se chtějí připojit k ukrajinské armádě a bojovat. Většina z nich má za sebou vojenský výcvik.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IJ

I96v34a95n 52J56i79r64e77š

3. 3. 2022 13:37

Kecy, tak sympaticky naivní a obětavá je jenom malá část z nich, většina jsou patologičtí agresoři těšící se na možnost beztrestného vraždění, znásilňování a týrání a také k tomu budou použiti.

0 0
možnosti
MI

Válka není PC hra a o nezkušené a na místě jistě i vyděšené dobrovolníky, není čas se starat. Hledejte pomoc jiným způsobem.

1 0
možnosti
Foto

At jde ten **man uz do p***e, furt vi vsechno lip, nez vsichni ostatni a najednou si neni jisty a musi to prokonzultovt s vladou atd.? Zase hraje nejakou svoji hru...

0 3
možnosti
DS

Až budeme muset kvůli utrhnutí ze řetězu nějakého pošuka platit válečné reparace, sáhnete do peněženky a vytáhnete svoje prachy? To není jen o tom, že někdo chce dobrovolně padnout, ale i o tom, jaké máme smlouvy se státem, který dostane pomoc.

Zákonná úprava například může pomoci v tom, že osobní podpora musí být podmíněna souhlasem země, které se pomáhá a tím i převzetí odpovědnosti za chování legionáře. Ten člověk totiž neztrácí své občanství a vlastně může být i agentem. Fakt to není sranda.

0 1
možnosti
JD

To číslo výrazně naroste, až se první ruský tank objeví na Slovensku ...

0 1
možnosti
DD

Nemusí. Nikdo je neodsoudí. Všichni to vědí.

Kdybych byl mladší, tak bych jel taky.

0 0
možnosti
PS

To vypadá tak, že Ukrajina bude mít za pár dní profesionalnější armádu než Rusko a to včetně vybavení. Bylo by docela zajímavé kdyby nakonec došlo k proti útoku a vzali si zpět i co jim Putim před osmi let vzal.

2 0
možnosti
JR

Takový protiútok by se minimálně na Krymu setkal se zuřivým odporem místních a novými lidskými tragédiemi. To by tedy Ukrajina honem rychle přišla o všeobecné sympatie, aspoň doufám. (I když, Chorvatům jejich operace Blesk a vyhnání 200 000 krajinských Srbů prošlo... :-()

0 0
možnosti
JS

Asi už je pozdě tam jezdit, když je na spadnutí příměří.

1 2
možnosti
MB

Tos nečekal co Putine ? Všichni za jednoho!

2 1
možnosti
RH

Aby to k něčemu bylo, musel by to Zeman podepsat během dneška,zítra.

0 0
možnosti
Foto

na Ukrajině byla vyhlášena všeobecná mobilizace... Ukrajina má 45 mil obyvatel, takže ve vojenském věku 19-45 let to může být 8 milionů mužů, no minimálně 5 mil... U nás můžete na ulici potkat mraky Ukrajinců v tomhle věku a vy tam pojedete bojovat... tak good luck!

4 4
možnosti
LK

Pro Ukrajince je to nejvyšší důkaz naší podpory, pro nás je to otázka charakteru.

2 1
možnosti