Diskuze

Kontroly v Amazonu a dalších firmách. Celníci hledali nelegální zaměstnance

Celní správa a policie od středečního dopoledne zasahovaly ve skladu společnosti Amazon v Dobrovízi u Prahy. Kontrolovaly, zda jsou všichni pracovníci zaměstnáni legálně. Podle mluvčího Amazonu policisté nikoho nezadrželi. Razie v těchto proběhly i v dalších firmách po celé republice.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

J79a95n 81T12a38r62a48b70a

11. 4. 2018 17:42

Proč máme nejméně čtyři instituce, které tohle dělají? ÚP, IP, Celníci a Cizinecká policie? Bohatě by stačila jedna, navíc by aspoň trochu pravá ruka tušila, co dělá levá.

0 0
možnosti
Foto

Bylo málo lidí na práci, tak ty, kteří makali, pro jistotu vyhostili...

0 0
možnosti
PS

R^

Zákony platí pro každého.

3 0
možnosti
JT

J92a79n 39T47a10r38a72b24a

11. 4. 2018 17:45

No to je sice hezká fráze, ale zaprvé do toho už z principu účelu existence celníkům vůbec absolutně nic není, za druhé jste patrně ještě nikdy nepotkal jak prapodivně cizinecká policie vykládá zákony, natož aby tušila, že evropská legislativa je nadřazená legislativně národní. Viz například kauza rohlík.cz.......

0 0
možnosti
RK

No nevím, pochybuji, že zrovna v takovém gigantu jako Amazon by zaměstnávali někoho načerno.

2 2
možnosti
TM

Ale jo, vždyť při minulém zátahu tam lidé zdrhali přes ploty :) Ale jen ti agenturní, sám Amazon asi nezaměstnává nikoho nelegálně.

4 1
možnosti
VB

Asi dělám v malé firmě, u nás udělali v poslední době dvě podobné šťáry, a nikde o tom ani zmíňka :-):-):-)

2 0
možnosti
JS

Zkuste zaměstnat tak 50 cizinců na černo a možná se na titulní stránky dostanete;-)

7 0
možnosti
ŠM

Pardubice taky prohledávají?

3 0
možnosti
JS

V Amazonu jsou zcela zbytečně, americká firma by se k něčemu takovému nikdy nesnížila, Američané jdou přece všem všude ve světě příkladem;-).

6 6
možnosti
VB

to je sice pravda, ale firmu tady jistě řídí Češi a ti jsou zase pravým opakem Američanů, dokonce jim nevadí vláda vadená stíhaným podvodníkem, to by se jinde nestalo, takže se musejí kontrolovat, u nás jsou podvody na denním pořádku

2 2
možnosti

Taková to byla hezká obec.

0 0
možnosti
PS

Možná před sto lety. Poslední roky tam nad hlavou lítá jedno letadlo za druhým, randál z dálnice a špína. Ale pravda, před sto lety to asi byla hezká obec..:-)

1 0
možnosti
Foto

Tak buzerovat a bránit by jim šlo, ale co udělal stát pro to, aby firmám zajistil dostatečný počet pracovních sil, když počet volných míst je nyní vyšší, než počet lidí bez práce (a upřímně, kdo dnes chce opravdu pracovat, tak už pracuje).

Na ukrajině čekají zástupy lidí na vízum a nic se neděje pro to, aby se k nim firmy mohly brzy dostat.

3 10
možnosti
JS

Jsme v EU a tak by bylo v rámci volného pohybu osob, zboží a kapitálu záhodno prvně zaměstnat volnou pracovní sílu uvnitř EU a té je na stoky tisíc, třeba v Řecku nebo Španělsku, ti nepotřebují žádná víza a mohou přijet klidně ještě dnes, stačilo by je jenom správně namotivovat, ale je jasné, že za tak málo jako Ukrajinci pracovat nebudou a to je ten hlavní problém, vše ostatní jsou jen pokusy firem dostat zde levnou pracovní sílu a ne sem dostat pracovní sílu, která by dělala za evropské platy a někteří podnikatelé si to ještě vylepšují zaměstnáváním na černo, těm bych ty firmy zavřel a zakázal jim podnikat na území ČR a hned by bylo dostatek pracovních sil;-).

7 0
možnosti