Diskuze

Projdou jen nejkvalitnější. Bludiště pro spermie pomáhá v umělém oplodnění

V loňském roce se zvýšil počet párů, které žádají o asistovanou reprodukci, a to až o 15 procent. Pomoci by jim mohla nová metoda „bludiště“. Takzvaný mikrofluidní čip v sobě skrývá bariéry, které napodobují prostředí, jež musí spermie překonat, aby se dostaly k vajíčku v těle ženy. Ty nejlepší pak dostanou šanci svou schopnost prokázat s opravdovým vajíčkem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

To je tak, když se lidé chtějí zabezpečit (užít si života) A pak se diví, že ta jejich vystřílená flinta nefunguje, a když narazí na vyzobanou slunečnici, tak to je obzvlášť konec..:-)

0 0
možnosti
MK

To přináší doba, užít si života a udělat kariéru a když je po "sezóně" tak se holt musí příroda obejít.:-/

1 0
možnosti
JV

Všechno tohle napomáhání je špatně a proti přírodě. Kdo děti mít může ten je má. Ten kdo nemůže ať je nemá, protože se pak rodí slabí jedinci opět s problémy.

3 1
možnosti

Příroda se oblafnout nedá.Ve 40ti je už 90% vajíček vadných.Pak je to samý Downův syndrom,ADHD.To už snad je lepší pořídit si psa.

2 0
možnosti

Umělé oplodnění je svinstvo na kterém vydělávají velké společnosti.Proto je tak velký nárůst rakoviny prsu.Nejvíce se bohužel vydělává na lidském trápení.

0 0
možnosti

Není nadto porodit v 50ti a v 70ti jít o holi na maturitní ples.;-D

0 1
možnosti
JK

Tak je pěkné, že průměrný věk žen na umělé oplodnění stoupá. Není nad to porodit si vlastní vnouče.

0 0
možnosti
Foto

Bóže, tady napodobují přírodu a její “spermaracing”? A jsou ty děti ze zkumavky odolnější zimě? Polárníci? Taky by mohla etická komise zdravotnictví dát dokdy to platíme my, poplatníci onomu páru. Do 35? Do 40? Asi. Po tomto věku roste rapidně riziko poškození rodičky a plodu. Podle gynekologů je optimální věk rodičky 17-25 let. Nekecám!

2 1
možnosti

J11a24n 27Š10l17é76g51l

23. 1. 2021 13:59

Úžasné lidé narozeni pomocí umělého oplodnění budou perfektivní na hledání cestu v bludišti... nicméně aby těm spermiím třeba dali test z matematiky nebo tak něco... to je ani nenapadlo :-)

3 0
možnosti
Foto

Většina lidí v Česku je splozena při alkoholovem opojení svých budoucích rodičů. Není to teda trosku přehnané?

1 1
možnosti
PN

Mam hodně kolegyň v práci po 30. A řada z nich ještě ani nema chlapa. Prý jsou všichni blbí. Asi brzy vymreme

5 0
možnosti
Foto

To vite půlka co zůstala u pohádek čeká na prince a ta druhá co od pohádek přešla k sexu ve městě čeká na pana Božského.

7 0
možnosti
Foto

Většina neplodnosti je dána metabolickými nedostatky -vitaminy, stopove prvky, aminokyseliny.

U žen to samé plus rozhoduje stav jater a dobré zažívání pro správný metabolismus estrogenu. U muzu toto tak zásadní není.

Pak optimalizace circadialniho rytmu u obou, ale hlavně u žen.

Téměř nic z tohoto v Centrech asistované reprodukce neřeší, protože by to znamenalo min zákroků, min návštěv a min penízků.

Výběr spermií popisovaný v článku ovšem kvituji s povděkem, to je super počin.

0 0
možnosti