Bez spravedlnosti není demokracie ani humanity

  • 2
To, co udělali teroristé v New Yorku je zločin. Zločin obrovských nevídaných rozměrů, ale ne válka, ne válečný útok. Proto musí být za použití všech dostupných prostředků nalezeni a co nejpřísněji potrestání konkrétní zločinci, ale nesmí být proto rozpoutaná válka proti afgánským ani jiným lidem. To není spravedlivé.

A bez spravedlnosti není demokracie ani humanity. Pokud tomuto konfliktu dávají USA nálepku New War, a chystají se vojenský zasáhnout, ztrácí tím jednoznačně morální převahu.
 
                                                                  Milan Popelka, Brno
   

Do boje proti terorizmu by vláda USA měla mimo spojenců z NATO zapojit i Rusko. Mimo jiné proto, že žádný jiný stát nemá tak obrovské (a tragické) zkušenosti s bojem v Afgánistánu. Ať se nám to líbí, nebo ne stále je Rusko velmoc, která má ve zmíněné oblasti značný vliv.Pro Rusko je to možnost ukázat světu jak myslí vážně své začlenění do demokratického světa. A naše politická reprezentace by měla jasně zdůraznit, že naše účast na řešení krize bude jiná, než morální podpora, kterou slibují. Ta sice nic nestojí,ale nic neřeší! I když na druhou stranu je to možná dobře, vzpomeneme-li aktivity některých exministrů na "záchranu světa"!

                                                                Tomáš Krebs, Ústí n.Labem

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video