Peneženka se zhruba tísícikorunou  byla důvodem k dramatické automobilové honičce. Ilustrační foto

Peneženka se zhruba tísícikorunou byla důvodem k dramatické automobilové honičce. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz, Profimedia.cz

Zloděj vláčel majitele peněženky za autem

  • 24
Boj o svoji ukradenou peněženku prohrál po dramatické automobilové honičce jednatřicetiletý muž z Jáchymova. Pronásledovaný zloděj mu přivřel ruku v okně svého auta a šlápl na plyn. Vůz pak vláčel okradeného za končetinu několik metrů po silnici.

Peněženku ztratil obyvatel Jáchymova v sousedním Ostrově. Upadla na schodech v pondělí večer při odchodu ze zdejší restaurace Adam.

"Peněženku, ve které byla tisícikoruna, sebral ze schodů neznámý muž, utekl s ní do pickupu značky Škoda Favorit a ujížděl směrem na Karlovy Vary," řekl policejní mluvčí Pavel Valenta.

Auto měl u restaurace i okradený. Pustil se do pronásledování. Zloději v pickupu zablokoval cestu po několika kilometrech jízdy před křižovatkou na Hájek.

"Poškozený doběhl k pickupu, pootevřeným okénkem u řidiče strčil do kabiny pravou ruku. Chtěl aby zloděj odjistil a otevřel dveře," uvedl mluvčí Valenta.

Řidič pickupu však přivřel okénko, aby přiskřípnutá ruka nešla vytáhnout. Poškozeného pak vedle auta táhnul po silnici asi pět metrů a poranil mu přitom ruku.

Když prasklo v okénku sklo, uvězněná ruka se uvolnila, okradený spadl na silnici a pickup ujel.

Policie po neznámém zloděj pátrá. Pickup měl světlou barvu. Vodítkem k dopadení pachatele může být i rozbité sklo u řidiče. Zloděj může jít do vězení až na dva roky.


Video