Zloděj se vloupal do novostavby a ukradl požární hlásič a vrtačku. Předtím ale vystříkal montážní pěnu a nalepil několik dlaždic. Ilustrační foto

Zloděj se vloupal do novostavby a ukradl požární hlásič a vrtačku. Předtím ale vystříkal montážní pěnu a nalepil několik dlaždic. Ilustrační foto | foto: Václav Šlauf, MF DNES

Zloděj se vloupal do novostavby, nalepil dlaždice a zmizel s vrtačkou

  • 11
Netradiční případ vloupání řeší od středy policisté v Uničově na Olomoucku. Do novostavby se tu vloupal zloděj. Než ale začal krást, namíchal si lepidlo a nalepil několik kusů dlažby.

"Vypáčil okno, které bylo ve ventilační poloze, a vnikl dovnitř. Zde znečistil interiér domu vystříkáním tří tub montážní pěny. Dále namíchal stavební lepidlo, kterým neodborně přilepil deset kusů dlažby. Z domu nakonec ukradl požární hlásič a vrtačku," popsala olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Vetřelec způsobil majiteli škodu za více než čtyři tisíce korun, což je pouze přestupek. Zatím přitom není jasné, zda chtěl místo poškodit, nebo se pouze zatoužil pobavit. Vyšší trest už mu ale hrozí za samotné vloupání, které je trestným činem.

Podle Štrbákové se podobný případ, kdy zloděj poničil interiér domu, stal na Olomoucku už na jaře. "Pachatel tehdy v téměř dokončeném domě posprejoval kuchyňskou linku a stěnu různými nápisy," uvedla mluvčí.


Video