Hledaný muž - Zvírotský Jan

Hledaný muž - Zvírotský Jan | foto: Policie České republiky

Policisté hledají cukrovkáře, v nemocnicích okrádá lékaře i pacienty

  • 6
Opravdu svérázný způsob obživy si našel devětačtyřicetiletý Jan Zvírotský. Jako cukrovkář objíždí nemocnice po republice a během léčby okrádá lékaře i další pacienty. Proto po něm už déle než rok pátrá policie.

Policisté ho přitom už i chytili, poprvé už loni v lednu. "Podávali jsme návrh na vazbu, ale soud ho nikdy neakceptoval," přibližuje policejní mluvčí Šárka Poláčková, proč zloděj a cukrovkář v jedné osobě stále nesedí v cele.

Podle databáze hledaných se Zvírotský pokaždé nechá hospitalizovat na interně, kde pak krade. Tuto taktiku uplatňuje ve všech krajích.

"V prosinci 2011 a lednu 2012 se pohyboval po nemocnicích na Moravě. Dosud byl hospitalizován v nemocnicích Znojmo, Hodonín, Přerov, Kroměříž, Zlín a Jeseník," přibližují kriminalisté.

Tím ovšem repertoár obézního cukrovkáře nekončí. Rád se totiž také ubytovává v penzionech, kde po noclehu odchází bez zaplacení pryč. Čas od času pak z důvěřivců láká peníze třeba tak, že jim naslibuje dodávku masa. Zatím zaevidovaná škoda je čtvrt milionu.

Zvírotský je podle policejního popisu vysoký 194 centimetrů, má modré oči a hnědé vlasy s šedinami.

,

Video