Žena nasypala policistovi do nápoje sedativa. Ilustrační foto

Žena nasypala policistovi do nápoje sedativa. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Žena ve svém bytě uspala policistu a držela ho jako rukojmí

  • 17
Na několik uplynulých hodin zřejmě do smrti nezapomene jeden z pražských policistů. Pravděpodobně duševně chorá žena ho v neděli pozvala k sobě do bytu. Tvářila se, že od něj potřebuje poradit. Do nápoje mu však nasypala sedativa. Uspala ho a pak ho téměř celý den držela jako rukojmí.

Po téměř čtyřiadvaceti hodinách na sebe sama upozornila e-mailem. O kuriózním případu jako první informoval server Novinky.cz.

"Krátce po patnácté hodině na linku tísňového volání volala žena, která oznámila, že jí přišel podivný e-mail. Pisatelka v něm sama sebe udala, že ve svém bytě v Praze 10 v Záběhlicích drží policistu jako rukojmí," uvedla pražská policejní mluvčí Iva Knolová.

"Nechci nikomu ublížit, potřebuji jen zastavit to šílené peklo," napsala autorka v e-mailu. Žena je údajně odsouzená za neplacení alimentů a hrozí jí, že přijde o byt. Právě proto podle svých slov nalákala do svého bytu policistu pod záminkou, že potřebuje odvézt do krizového centra. Myslela si, že "únosem" na svůj případ upozorní a zvrátí ho ve svůj prospěch.

"Chtějí mě zbavit svéprávnosti, ale já nejsem žádný blázen. Léčím se jen z depresí a mám panický strach jezdit hromadnou dopravou," tvrdila v dopise žena.

Policisté do Svojšovické ulice, kde pisatelka e-mailu bydlí, okamžitě vyjeli. "Chtěli jsme s tou paní mluvit. Vždyť jsme nevěděli, zda v bytě skutečně někoho má," popisuje Knolová.

Žena policisty do bytu pustila. A ti tam opravdu našli muže, který byl v bezvědomí. Při kontrole dokladů pak zjistili, že se skutečně jedná o policistu. V době, kdy šel k ženě na kávu, však muž nebyl ve službě. Žena pak putovala na policejní služebnu. "Ještě v neděli jsme ji vyslýchali. Uvažujeme, že k případu přizveme soudního znalce, aby prozkoumal její zdravotní stav. Zatím jsme tedy nerozhodli o tom, zda bude obviněna," vysvětluje Knolová.

Proč muž do bytu šel, policisté netuší. Stále totiž nemůže vypovídat, je v péči lékařů. "Pravděpodobně se znali, když tam šel ve svém osobním volnu," domnívá se Knolová. Podobný případ, kdy by se policista stal takovým způsobem rukojmím, policisté nepamatují.


Video