Záchranáři po měsících našli tělo číšníka

  • 10
Záchranáři v Jeseníkách našli tělo číšníka, který byl pohřešován od ledna. Osmadvacetiletý muž se tehdy nevrátil z vrcholu Pradědu do chaty Barborka, kde pracoval. Tehdejší čtyřdenní pátrání po zmizelém bylo neúspěšné.

"Tělo číšníka jsme našli ležet v hustém porostu kleče na úplně druhé straně Pradědu, než jsme původně předpokládali. Vypadá to, že ve sněhové vánici zabloudil," řekl náčelník Horské služby Jeseníky Michal Klimeš.
 
"Podle popisu oblečení, které měl číšník naposledy na sobě, je to on. Nikoho jiného v Jeseníkách nepohřešujeme," dodal.

Do sobotní pátrací akce bylo nasazeno několik desítek profesionálních i dobrovolných horských záchranářů. Pomáhal jim i lavinový pes.

Osmadvacetiletý Pavel vavřín se ztratil 11. ledna. Na vrcholu Pradědu popíjel s kolegyněmi. Když zjistil, že tam nebude moci přespat, vydal se na běžkách do chaty Barborka, kde pracoval. Pak už ho nikdo neviděl. - více zde

Čtyřdenní pátrání bylo neúspěšné. Někteří záchranáři ale obvinili šéfa Horské služby v Jeseníkách Klimeše, že akci špatně zorganizoval. Podle nich začalo pozdě. Rada Horské služby v Jeseníkách dokonce hlasovala o Klimešově odvolání, to ale neprošlo. - podrobnosti zde

,

Video